Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bukingolts: Nevar viennozīmīgi pateikt, kuram jābūt trešajam spēkam koalīcijā

Kuram vajadzētu būt trešajam spēkam koalīcijā – apvienībai Saskaņas centrs vai Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK -, viennozīmīgi atbildēt ar "jā" vai "nē" nevar, uzskata uzņēmējs Sols Bukingolts.

"Kad es biju Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētājs, mums bija viens mērķis – saliedēt sabiedrību, lai visi varētu sevi saukt par "latvian" [latviešiem], vai tie būtu krievi, latvieši, vai ebreji, vai uzbeki. Saskaņas centrs saņēma lielu atbalstu no tautas, un atbalsts nāca no dažādu nacionalitāšu puses, ne tikai no krieviem," stāstīja S.Bukingolts.

Uzņēmējs piekrita prezidenta Andra Bērziņa vārdiem, ka ir laiks veidot vislielāko koalīciju, kādu var uzbūvēt šajā laikā. "Latvija ir ļoti maza valsts, un mums ir tikai tādi cilvēki, kādi ir. Mēs daudz zaudējam tikai viena iemesla dēļ – kad dalām, nevis sadalām, novirzām resursus. Vajag beigt dalīt sabiedrību, naudu, iespējas," uzsvēra uzņēmējs.

Viņaprāt, sabiedrību vajag novirzīt atbilstoši mērķim, bet Latvijai ir liels trūkums – nav kopīga mērķa. Uzņēmējs skaidroja, ka deviņdesmitajos bija viens mērķis, un tikai tāpēc Latvija šobrīd nav vissliktākajā situācijā. Viņaprāt, Latvija varētu būt demokrātijas un brīvā tirgus izveides piemērs.

"Es gribu redzēt valdību, kas būtu spējīga beigt dalīt. Kas varētu uzturēt sevi ne tikai deviņus mēnešus, bet izveidot kreatīvu spēku un attīstīt valsti, kurai būtu lieliskas attiecības ar Krieviju, Veceiropu un ASV. Mums to vajag darīt kopā," klāstīja S.Bukingolts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas