Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Būvfirma: “Gaismas pils” būvniecības tāmē ir iekļautas infrastruktūras izmaksas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ZELTA PILS
Z
Ietekme uz ekonomiku Es neesmu pret bibliotēku principā, iespējams, ka vajag. Bet vai tagad, tādu „kluci” un tik dārgi? Vai nav labāk samazināt nodokļus, lai veicinātu vietējo ražošanu un eksportu? Kāpēc mums bija ekonomikas uzplaukums – tirdzniecība, būvniecība un naudas ieplūšana investīcijās. Tagad tirdzniecība un būvniecība ir stipri nobremzēti un investori ir kļuvuši ļoti piesardzīgi. Tātad jāmeklē ceļi nevis kā tērēt, bet kā pelnīt naudu (eksports, ražošana, pakalpojumi, pārtikas ražošana). To visu vajag veicināt, nevis izšaut nodokļu maksātāju naudu kaut kādā Zelta kalnā! Godmanis saka, ka nauda tiks investēta vairākos gados, bet vai tas ir pluss? Arī Dienvidu tiltu ceļ „vairākus” gadus un neieplānotie darbi vairojas un izmaksas aug. Ir risks, ka pie smagas piezemēšanās Latvijai būs grūti turpināt šādu „megaizmaksu” būvi. Celt var tikai pēc publiska konkursa. Vēlreiz publiski izdiskutēt lietderību. Nu nevajag tur n-tās konferenču zāles un restorānus. Lai ar tās ceļ uzņēmēji paši sev un taisa biznesu, nevis valsts. Acīmredzami, valsts ir infantila celtniecības un biznesa jautājumos. Mums vēl tik daudz kas ceļams: vēl viens tilts/tunelis, iespējams, kaut kāda elektrostacija, ceļu stāvoklis un to nepietiekamība ir katastrofāli. Tas viss vajadzīgs ekonomikai, + vajag izglītībai naudu, lai būtu izglītoti cilvēki, celtos produktivitāte + vajag bērnu pabalstiem, + vajag pensionāriem. Padomājiet!
ZELTA PILS
Z
Par projektu Mūsdienās biznesa cilvēki sāk bēgt no nevēdinām stikla ēkām, kurās nevar normāli atvērt logus un kur nav mūra nesošo sienu. Izmaksas šādas stikla siltumnīcas vēdināšanai vasarā un apsildei ziemā būs FANTASTISKAS. Vai Jūs gribēsiet lasot grāmatu lasītavā (jo lasītavai jābūt pie logiem) cepināties saulē telpā ar mākslīgo ventilāciju, kura pūš, piem., uz muguru? Projekts jau noveco!
ZELTA PILS
Z
Par projekta vadību Stulbums vai apzināti ir tas, ka ne valdība, ne J3b, ne LNB atbalsta biedrības mājas lapā gaisma.lv, ne gaismaspils.lv nevar pacensties ielikt publiski pieejamus stāvu plānus un raksturojumu, apjomu pamatojumu, plānotās komunikācijas un labiekārtotības līmeni. Nav publicēta tāme. Ir pagājuši 8! gadi kopš Birkerta kungs pabeidza projektu, ir jau „izšauti” 15 miljoni latu, bet nav izdarītas tik vienkāršas lietas. Kāpēc? Kāpēc Gaismas pils projektu vispār vadīt uzticēts 3JB, kura ir jaunveidota Valsts organizācija, vēl neko nav uzcēlusi (noorganizējusi līdz galam) un ir Kultūras ministrijas)!!! (Demakovas, Tautas partijas) veidojums? Kāpēc Gaismas pils celtniecību neorganizē Valsts Nekustamo īpašumu aģentūra (dibināta 17.05.1996. , atrodas Finansu ministrijas pārziņā), kuras komercdarbības pirmie punkti ir: * Operācijas ar savu nekustamo īpašumu; * Nekustamā īpašuma mēkrķprojekti. http://www.vni.lv/public/lv/pa r/22450.html?PHPSESSID=ee774ee 285ac89fbb11f9542ca941590 Es tur saskatu līdzību ar Rīgas domi, kur katrs departaments nodarbojas ar saviem iepirkumiem. Zināms, kas sanāca.
ZELTA PILS
Z
Par apjomu: 1. Vai to stikla kalnu vajag tik grandiozu? Mūsdienās informācijas ieguvei arvien vairāk izmanto internetu. 2. Neviens man nav spējis pateikt, kāda ir šodienas Rīgas centrālo bibliotēku apmeklētība un vai tiks saglabātas esošās lasītavas, piem, Kr. Barona ielā. Esmu to jautājis Gaismas pils atbalsta portālā gaisma.lv. Nav atbildes. Acīmredzot portāls vadība ir smagi slimi (diagnoze – korupcija). www.gaisma.lv "Bibliotēkas jaunās ēkas galvenie rādītāji. Dienā apkalpoto apmeklētāju skaits 3000." Savukārt: 2007. gada 24. septembris - Andris Vilks, LNB direktors, laikraksts "Diena" - "Atcerējos Francijas [Nacionālo] bibliotēku. Tur 3000 lasītāju vietu, kuras laikus jārezervē." Tātad plānots VIENĀDS lasītāju skaits gan Francijas, gan Latvijas nacionālajā bibliotēkā?!! Vai Gaismas pilī būs apm. tik pat apmeklētāju kā Parīzes bibliotēkā, ņemot vērā, ka Parīzē ir apm. 12 milj. iedzīvotāju, bet Rīgā apm. 1 mlj??
ZELTA PILS
Z
Par izmaksām: Vietējie būvnieki piedāvā celt par vairāk kā 50% dārgāk (135 mlj/89 mlj Ls) pret Merka tāmi! Redzams, ka inflācijas apkarošana un līdzekļu taupīšana valdošai koalīcijai NERŪP! Kā varēja organizēt konkursu būvniekiem, ja nav publiskas info par projektu, nav redzami stāvu plāni ar izmantošanas mērķiem? Kad Birkerta kungs pabeidza darbu pie projekta, 2000. gadā ja? Vai 8! gadi nav pietiekams laiks, lai internetā ieliktu projekta plānus, kaut aptuvenus. Kopējā platība Gaismas pilij būs 45000 m2. Parēķināsim: Ls 135 mlj/45t m2= 3000 Ls/m2 ! Latvijas Krājbankai jaunu, modernu 11 350 m2 ēku tas pats Merks 2007.g. uzcēla par 7 566 000 Ls, t.i., 667 Ls/m2 !!! Skat: http://www.abc.lv/?article=kra jbanka&abc_ls=buvniecibas_ profesionaliem Publicēt tāmi! Kāmēr tas nav, joprojām saku, ka izmaksās vēl nav iekšā ventilācijas sistēmas, jumta kāds aprīkojums, apsardzes, telekomunikāciju sistēmas, komunikācijas, apkārtējā infrastruktūra ar ceļiem, u.t.t. izmaksas (KNL raidījums 16.04.2008). Tātad celtniecības izmaksas ir karkasam. Kā zināms, tad karkass veido tikai daļu, iespējams pusi. Tātad tiek SLĒPTS, ka izmaksas būs daudz lielākas. Kas šajās Gaismas pils izmaksās tik sevišķs, ka sanāk tik dārgi? Ja paņem 667 Ls/m2 x 45000 m2, tad sanāk apm Ls 30 mlj, viss!!! Veidojas 105 MILJONU LATU starpība. Kādreiz bija "3 miljonu" lieta, vai tagad gatavo "100 miljonu lietu". Tas toč ir vēl krutāk kā Dienvidu tilts! Tā ir ZELTA PILS nevis Gaismas pils. Vajag organizēt konkursu, (reālu konkursu, lai piedalās igauņi, lietuvieši, vācieši ... vienalga) kamēr atrodas celtniecības pretendenti, reāli. Nevar būt, ka igauņi piedāvā tāmi zem 90 mlj Ls, bet mūsu bāleliņi (kuri, redz, jāglābj, jo nav darbs) „vinnē” par 135.32 milj. Ls, tas ir vairāk kā 50% dārgāk! Tik un tā pārsvarā cels Latvija
to
t
zinaashanu sabiedriibas vaardaa vareetu nahrenizeet tevi... buus par vienu nezinosho mazaak.
hmm
h
atcereejos - vajadzeetu Latvijas valstij ar demakovu un krastinju nosleegt liigumu - ja 2 gadu laikaa nebuus 3 inovaaciju projekti no LNB virs 1milj katrs (shie tak soliija baigo zinaashanu sabiedriibu), tad shis kungs un daama tiek nahrenizeeti no valsts ar visu vinju iipashuma konfiskaaciju LNB sataisiito paraadu dzeeshanai.
hmm
h
ble, nu kaa var shitaa muldeet! infrastruktuura nenoziimee tikai vadus iekshaa maajaa!!!!!! to normaals cilveeks uzskata par pashsaprotamu lietu (galu galaa, cik daudz cilveeku peerk sev dziivokli bez savilktiem elektro tiikliem un vaajstraavas tiikliem?) - sheit jautaajums ir par apkaarteejo infrastruktuuru (komunikaacijas liidz eekai, celji, autostavvietas, etc.), kas NAV iekshaa taamee un pliko maaju padara par vienu no visdaargaakajiem objektiem, kaadu neatkariigajaa Latvijaa kaads jebkad buus ceelis... vnk naakamreiz, kad kaads nosauc kaarteejo ciparu, padomaajiet to 40,000 kvadraatmetru meerogaa. Varbuut nav pats labaakais saliidzinaajums, tomeer vai juus sev tik daargu dziivokli pirktu (labi, piemetietiet klaat 15% kaa papildus prichendaaljus, jo graamatas tak jaaglabaa...)?? Kaa arii nedriikst aizmirst, ka liidz shim NEVIENS (neviens, neviens, pat ne diezgan zinaashanaas ierobezhotie :) ekonomisti no kultuuras ministrijas) nav sareekjinaajis un sabiedriibai paraadiijis, cik izmaksaas tik lielas stikla chupas uztureeshana, taaka godiigie pilsonji - gatavojiet macinjus, shis veel ir tikai saakums... shkjiet, ka normaalam cilveekam sheit ir tikai 2 varianti - vai nu aktiivi iestaaties pret LNB celtnieciibu piedaavaatajaa formaa (uzceliet kaut necilu betona kluci kkur mikrorajonaa, kur salieciet serverus un visa Latvija buus 100x pateiciigaaka par neizmantojamu un daargu pieminekli demakovai), vai arii principaa jaanoraida nodoklju maksaashana cik vien var - tautas valodaa runaajot, lai vinji visi iet d...rst
Osis
O
Dārgie vai tiešām neviens nesaprot ka to bibliotēku nebūvē par labā onkuļa, bet PAR MŪSU PAŠU UN MŪSU BĒRNU NAUDU! Pie šādas naudas izšķērdēšanas būtu jāiet ielās! Mūsu inteliģence arī tāda vēja papūsta. Vajag nacionālo lepnumu ?! Godmaņa arguments par jau iztērēto naudu arī ir smieklīgs - tipa iztērējuši 15 mljonus, nevar to izšķiest. Tad jau visi hroniskie kazino vai automātu spēlētāji arī varētu būt premjeri - viņi jau dara to pašu - tik daudz paspēlējuši ka grēks neatspēlēties. Piemēram es personīgi šo naudu daudz lietderīgāk labprātāk ieguldītu tieši savu bērnu izglītībā nevis mūsu stulbuma monumentā. Ko tu darīs tajā monstrā - izstādes rīkos, varēs pieslēgties internetam (tagad var uz katra stūra, bet tad kad pabeigs savi 10 mbps būs pieejami visiem pa gaisu), palasīt grāmatu elektroniskā veidā - internetā (var darīt arī mājās), avīzes palasīt (var katrā kafūzī). Vispār kaut kas šajā sētā mainīsies tad kad vēlētājs sapratīs - nav tādas valsts naudas - tā ir tava un mana nauda. Nevaru iedomāties situāciju ka ja mūsu vidēji aritmētisko vēlētāju regulāri apzagtu kaimiņš un nozagtajā dalītos, viņš uzskatītu to par normālu parādību. Tad kad pienāk vēlēšanu diena tas pats mūsu aritmētiski vidējais vēlētājs tā kā tāds idiots aizskrien un nobalso par politiķiem ar lozungu - "nu skaidrs ka nozog, bet vismaz savai pilsētai/nozarei/ draudzei iedod?" :-D. Kaut vai tās paša naftas pilsētas hūtes patrioti - nu vienkārši idioti. Būs laikam man arī jāiet viņi apfenderēt, atdošu 10% atpakaļ droši vien būs laimīgj - re kā 10% nokrita no gaisa.
ABC
A
Tie būvētāji ir īsteni tautpartijieši caur un cauri: Andris Treijs, kuram bijušā Rīgas Ceļu policijas šefa Guntara Levicka krimināllietas ietvaros tiesa piektdien par kukuļdošanu piesprieda septiņu mēnešu reālu cietumsodu, joprojām vismaz formāli ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) celtniecībai izraudzītās būvkompānijas "RBSSKALS" valdes loceklis, liecina "Lursoft" dati.
Oskars
O
TĀMI PUBLISKOT AVĪZĒS un INTERNETĀ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas