Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Būvinženieri brīdina par risku brukt jumtiem un pārsegumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Renārs
R
Lai nebruktu, jumti jātaisa kvalitatīvi! http://roofmaster.lv/jumtu-darbi/
Oskars
O
Kur juš bijāt visus 20gadus ????? Cik daudz cilvēki jums z''elojās,bet neviens to nenē'ma vērā ,kurš tagad atmaksaš ZAUDĒJUMUS ????
Berta
B
Latvijas būvinženieri zina gan, kā jāprojektē, bet diemžēl tā attieksme ir nenopietna. Pirmkārt, jāatceras, ka tik mitrā klimatā, kāds ir Latvijā, mēdz būt biezas sniega segas, kuras kļūst smagas, kolīdz uzņemot gaisa mitrumu, piesūcas ar ūdeni. Otrkārt, ja jumta konstrukcija ir koka, tai ir nepieciešams vismaz 30 grādu slīpums, kā arī nopietns jumta krēsls un atsaites. Visiem izvēlētajiem šķērsgriezumiem, kā arī spāru garumiem jābalstās uz aprēķiniem ar pieskaitītu rezervi sakarā ar iespējamu sniega svara pieaugumu, kas var būt līdz + 80%. Bet kādu gabalu pirms teknēm jābūt sniega barjerai, lai sniegs nekristu lejā lieliem gabaliem, bet birtu pakāpeniski, nelaužot teknes, kā arī neapdraudot garāmgājējus. Treškārt, - nevajag audzēt sniegu uz jumta, bet tīrīt to REGULĀRI, lai kas tas būtu par jumtu - apdzīvotai ēkai vai būvobjektam.
plakanais
p
Vai Būvinženieru savienība anulēs sertifikātus tiem būvinženieriem, kuri būs piedalījušies sabrukušo jumtu celtniecības procesā?
haha
h
Autore švaki orientējas tēmā. Jumti ir tik dažadi un nez vai Mārtiņš teica, ka jumts spēj izturēt 70 kg.... Mans jumts tur kādu tonnu uz vienu kvadrātmetru, vismaz manus 100 kg uz kvadrātecimetru, tur bez problēmām. Kā nekā plakans, betona pārsedze...:)))
b.d.v.
b
Barbara , kurš gudrais Jums sniedza tik stulbu informaaciju??? jumtu nestspeejas apreeķins paredz uz 1m2 seguma materiaala svars plus sniega slodze , lai ar buutu tie 70 kg , plus remontsraadnieka svars 90 kg...
Sniegs
S
Kāpēc būvinženieri ļauj būvēt klimatisajiem apstākļiem neatbilstošus jumtus?
WALA
W
N nu ja paskataš uz Tukuma sabrukušo jumtu vartu domāt ka nu ir "sūdi vagā", bet praktiski, nekā tāda traģiska nav, ja celtnicībā izmanto keramzīta vai tamlīdzīgus vieglus blokus - par to ka jumts var izspiest sienu nav seviški jābrīnas. it īpaši ja jumts turas tikai uz malām un vidū nebalstās ne uz kā. Agrāk vienkārši jumtus (slīpos) daudz nopietnāk "saspriegoja" ar šķēršiem utml. + protams uz slīpajiem jumtim tie spēki mazliet savādāk sadalās. Bet par plakanajiem jumtiem gan inženierim droši ka ir taisnība, jo principā jau neba nu tik liela ta problēma ka uz konkrētā kvadrātmetra ir pārsniegts noteiktais svars ( kaut gan arī tas ir būtiski ja tas kv.m. ir konstrukcijas vājākajā vietā) bet gan tas ka kopējā masa uz visu jumta platību arī ir tuva kritiskajai !!! Žēl ka tomēr daudz apmeklētas vietas kā veikali tiek būvēti ar relatīvi mazu izturības rezervi !!!
Antons
A
Betona konstrukcijām ar plakanajiem jumtiem tas ir pie kājas - nekas neiebruks.
A.Eichmann
A
Latvijas Būvinženieru savienības vadītājs Mārtiņš Straume jau nu tagat varētu paklusēt. Traci vajadzēja celt tad, kad treknajos gados tie paši būvinženieri parakstīja gan projektus, gan izpilddokumentāciju visiem šiem reģipša namiņiem.
Saule
S
Vakar vakarā no sniega smaguma sagruva pamesta māja Lienes ielā, Rīgā...
Kabans
K
Kas tas par jumtu, kas spēj izturēt tikai 70 kg uz metra? Pa to jau cilvēks nedrīkst tad staigāt. Normāls vecis (tipa sniega tīrītājs) ar lāpstu un ziemas apģērbā sver ap 100 kg. tas nozīmē, ka šis ielauzīs jumtu tikai uzkāpjot. Nevejadzēs nekādu sniegu. P.S. Šī ziema ir normāla kvalitātes pārbaude mājām. Vispriecīgākie varēs būt jauno projektu īpašnieki.
žaks
ž
Būs tā: Rīgā iebruks kādas lielas mājas jumts, un tad sāksies - vaimanas, apvainojumi, bet līdz tam sēdēs un gaidīs. Šajā valstī nav jēgas un nav arī stilīgi bļaut par nelaimi priekšlaicīgi
RUNCIS
R
LATVIJAS VAAJIE BUUVĪNŽENIERI , VECAAS 100 GADIIGAAS EKAS AR SAVIEM JUMTIEM VEELTAGAD DZIIVO , BET TE JAU NEPABEGTA MAAJA JAU BRUUK , PAR KOTAS LIECINA???!!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas