Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Čas" darbinieku vidū satraukums par apvienošanos ar "Telegraf"

_Dienas _rīcībā esošā informācija liecina, ka par apvienotā izdevuma galveno redaktoru tiks iecelta tieši _Telegraf _galvenā redaktore Tatjana Fasta, kas automātiski nozīmē arī to, ka jaunā izdevuma saturs tiks veidots pēc viņas ieskatiem, proti, līdzšinējā _Telegraf _veidolā. Tāpēc šobrīd avīzes _Čas _redakcijā jūtams liels satraukums par darbinieku nākotni.

Dienai pastāstīja Izdevniecības nama Petits (Petits), kurš līdz šim izdeva Čas, administratīvais direktors Jurijs Jansons, darbinieki raizējas par štatu samazināšanu. “Jūs saprotat, mēs neesam psihoterapeitisks kantoris, bet gan taisām biznesu,” sacīja J.Jansons. Viņš tomēr apliecināja, ka labiem profesionāļiem neesot par ko uztraukties un tikšot darīts viss, lai šajā situācijā darbinieki neciestu.

Pēc Petits pārstāvja vārdiem, pagaidām nav precīzas informācijas par to, kuri no abu laikrakstu žurnālistiem strādās jaunajā izdevumā, kā arī nav zināms galvenā redaktora vārds. “Galvenais atlases kritērijs ir augsta profesionalitāte,” viņš teica.

J.Jansons kā abu laikrakstu runas vīrs arī apgalvoja, ka, apvienojot abus laikrakstus, Čas un Telegraf izdevējiem jaunajā projektā būs vienādas īpašuma daļas. Tāpat šobrīd vēl tiek risināts jautājums par preses izdevuma nosaukumu. Savukārt formātu, pēc Petits pārstāvja vārdiem, noteiks Čas un Telegraf lasītāji. “Mēs vērsāmies pie saviem lasītājiem ar lūgumu izteikt viedokļus par rubrikām un autoriem, kuri viņiem vislabāk patīk, un noteikti ņemsim vērā viņu domas,” teica J.Jansons.

Viņš tomēr atzina, ka pastāv risks zaudēt kādu daļu no abu laikrakstu auditorijas, bet šāds risks, pēc J.Jansona vārdiem, ir jebkurā biznesā un abu laikrakstu īpašnieki to apzinās. Kā norādīja Petits pārstāvis, pati apvienošanās ideja izcēlās no tirgus diktētajiem nosacījumiem. “Radās interese radīt ko jaunu šajā sfērā,” viņš piebilda.

Jau ziņots, ka laikrakstu Čas un Telegraf izdevēji Aleksejs Šeiņins un Valērijs Belokoņs ceturtdien oficiāli paziņoja par abu izdevumu apvienošanos. Izdevumu galvenās redaktores Ksenija Zagorovska un Tatjana Fasta atturas komentēt apvienošanos, norādot, ka "tas ir bijis īpašnieku lēmums".

Mediju eksperte Ilze Šulmane Dienai jau iepriekš pauda uzskatu, ka šim solim ir tīri ekonomisks skaidrojums, jo krievu valodas izdevumiem Latvijas mediju tirgus un krievvalodīgo lasītāju auditorija ir par mazu. Arī mediju eksperts Sergejs Kruks uzskata, ka drīzāk abi īpašnieki nonāca pie izdevīga kompromisa, nevis laikraksti atrada kādu vienotu idejisko nostāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas