Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Čehijas ārlietu ministrs Švarcenbergs tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām

Darba vizītē Latvijā ieradīsies Čehijas premjera vietnieks, ārlietu ministrs Karels Švarcenbergs, kuram paredzētas tikšanās ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām.K.Švarcenbergs tiksies gan ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, gan ar premjeru Valdi Dombrovski un ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski.

Tikšanās laikā tiks pārrunātas Latvijas un Čehijas divpusējo attiecību perspektīvas, kā arī aktuālos Eiropas Savienības un drošības politikas jautājumus. Sarunu centrā būs tādi abām valstīm nozīmīgi jautājumi kā enerģētika, ES nākamais finanšu ietvars un Austrumu partnerība. Tāpat abas puses diskutēs par aktuālo ekonomisko situāciju.Oficiālās vizītes ietvaros K.Švarcenbergam plānota viesošanās Rīgas domē, kur viņš apskatīs izstādi par Čehijas UNESCO mantojumu. Tāpat K.Švarcenbergs piedalīsies svinīgā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un apmeklēs Okupācijas muzeju.

K.Švarcenbergs pazīstams kā aktīvs cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas aizstāvis. Viņš piedalījies Čehoslovākijas demokrātisko pārmaiņu procesā, bijis Starptautiskās Helsinku Cilvēktiesību komitejas prezidents un saņēmis Eiropas Padomes Cilvēktiesību apbalvojumu. Viņš bijis arī Čehijas prezidenta Vāclava Havela padomnieks.

Ilgus gadus K.Švarcenbergs bijis Čehijas senatora amatā un pārstāvējis savu valsti Eiropas Padomē un NATO. Pirmo reizi K.Švarcenbergs par ārlietu ministru iecelts 2007.gadā un šīs funkcijas pildījis arī Čehijas ES prezidentūras laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas