Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Čehijas valdība apstiprina līgumprojektu, kas paredz piešķirt 200 miljonu eiro aizdevumu Latvijai

Čehijas valdība ir apstiprinājusi Čehijas un Latvijas līguma projektu, kas paredz 200 miljonu eiro lielas palīdzības piešķiršanu ekonomikas grūtībās nonākušajai Latvijai, preses konferencē pēc valdības sēdes pavēstīja Čehijas premjers Jans Fišers.

Aizdevuma nolūks ir palīdzēt Latvijai stabilizēt savu ekonomiku, kas pasaules finanšu krīzes dēļ ir nonākusi nopietnās grūtībās, vēstī Čehijas ziņu aģentūra ČTK.

Paredzēts, ka pusi no naudas jeb 100 miljonus eiro Latvija saņems jau šogad, savukārt otrus 100 miljonus eiro - 2010.gadā.

Aprīļa sākumā Čehijas prezidents Vāclavs Klauss parakstīja likumprojektu par Čehijas valdības obligāciju laidienu, kurā iegūto naudu iecerēts atvēlēt Latvijas ekonomikas atbalstīšanai.

Vēstīts, ka kredīts tiks piešķirts uz septiņiem gadiem, neprasot procentus, un Čehija Latvijai lūgs samaksāt tikai tos tēriņus, kas saistīti ar aizdevuma izsniegšanu.

Čehijas finanšu ministrs Miroslavs Kaloušeks iepriekš norādījis, ka plānotais aizdevums Latvijai "ir nozīmīga Eiropas Savienības valstu solidaritātes izpausme".

Čehijas aizdevums būs daļa no ES valstu 3,1 miljarda eiro lielās finanšu palīdzības paketes Latvijai.

Čehijas palīdzība tikšot orientēta uz tiem Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kam bijuši tirdzniecības darījumi ar Čehiju. To projektu sarakstu, kuriem nauda tiks izmantota, izstrādās un apstiprinās abas puses, informē Čehijas Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas