Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Centrāltirgū konfiscē desmitus kilogramu tomātu, zemeņu, ķiršu

Trešdien, 16.jūnijā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) veica tematiskās pārbaudes Rīgas Centrāltirgū. Pārbaudot 19 tirdzniecības vietas, konstatēti dažādi pārkāpumi saistībā ar tirdzniecības noteikumu neievērošanu. Pārbaužu laikā konfiscēti 406 kilogrami (kg) dažādu augļu un dārzeņu.

Kā informē VID, tajā skaitā konfiscēti 25,5 kg tomātu, 24,5 kg apelsīnu, 9,4 kg salātu, 71,5 kg kāpostu, 123,5 kg gurķu, 29 kg saldo ķiršu, 37,1 kg zemeņu, 24,6 kg vīnogu, 12,6  kg banānu, 38 kg redīsu un 9,5 kg aprikožu.

Pārbaudes laikā inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu,tirdzniecības vietā esošā elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu, kā arī to, vai ar tirdzniecības vietā nodarbinātajām personām ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības un ir iesniegtas ziņas VID ne vēlāk kā vienu dienu pirms persona uzsāk darbu.  

11 tirdzniecības vietās inspektori konstatēja, ka tiek tirgoti augļi un dārzeņi bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, trijos gadījumos VID inspektoru veiktais kontrolpirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā un vēl trijos gadījumos tika konstatēti citi maznozīmīgi kases aparāta lietošanas pārkāpumi, savukārt divos gadījumos pārkāpumi netika konstatēti.

Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, 11 gadījumos pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot dokumentus, kas ir nepieciešami, lai veiktu tirdzniecību tirgus teritorijā. Prece tika atzīta par bezsaimnieka mantu, pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par augļu un dārzeņu konfiskāciju.

Tā kā augļi un dārzeņi ir ātri bojājošās prece, tā ir jārealizē īsā laika posmā, skaidro VID un piebilst, ka gadījumos, kad pārbaudēs ir konfiscēti augļi un dārzeņi, par kuriem PVD izsniedzis sertifikātu, ka tie atbilst tirdzniecības standartiem, tos nodod bērnu namiem vai sociālās aprūpes centriem. Šoreiz augļi un dārzeņi tika nodoti bērnu namam Sprīdītis, kas sniedz ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās un tiks piemēroti sodi saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

VID regulāri veic šādas pārbaudes tirgos. 2010.gada pirmajos piecos mēnešos kopumā tirgos visā Latvijā jau ir veiktas 440 tematiskās pārbaudes, no kurām 355 tematiskajās pārbaudēs jeb 81% ir konstatēti dažādi ar tirdzniecības noteikumu un darba tiesisko attiecību neievērošanu saistīti pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas