Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Čepāne: Saeimai par tiesnešu apstiprināšanu jābalso atklāti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
durnis
d
Un kamdēļ tev liekas ,ka šai 70 gadā beigušai augstskolu ir taisnība... mēs esam ievējuši 100 deputātus un tam ir viena balss, vai tad večai ir to vairāk...ja ar saviem argumentiem nespēj pārējos pārliecināt ,lai stāv pie ratiem...un vispār sen jau pensijā vajadzēja būt nevis ķērkt ar saviem PSKP LOZUNGIEM UN PUNKTS... un kāda tad no viņas tā atklātība ,parteju staigule ,kā visa JENOTĪBA !
who cares
w
"Čepāne laikam līdz tam neaizdomājas..." == Droši vien nav iemesla līdz "tam" (nonākšanai apsūdzētā lomā AT) aizdomāties...
xxx
x
Par zemesgrāmatu tiesnešiem gan gandrīz vienbalsīgi neskatoties uz viņu iepriekšējiem grēkiem....
Dūja
D
Čepānei taisnība! Viens no retajiem deputātiem, kas vienmēr iestājas par atklātību! Visu cieņu!
edgars
e
Gadījums patiešām ir skandalozs. Tāpat kā ar Vīgantu.Kurzemes ķeizariņš taču zin, ka viņa lieta var pēc kāda laika nonākt arī šāda neatkarīga tiesneša rokās. Tāpēc arī ZZS pakalpiņiem tika dots norādījums. Vīgants bija par jaunu, šis naeesot strādājis par tiesnesi, neskatoties, ka zināšanu viņam ir vairāk kā citiem. Tā nav saeimas cienīga rīcība.Tieši aizklātie balsojumi pastiprina politisko tirgu saeimā.
to nu ta
t
izskatās ka tu esi jau pieņēmis apriorika,ka valsts nav,tas ir apmēram kā mironim censties ietekmēt dzīvo dzīvi.Varbūt tev vajadzētu nomainīt savus atskaites punktus?
Frukts
F
Principā Tev piekrītu... un neloloju ilūzijas par pārliecību, tikai aizklātie balsojumi stipri apgrūtina šo tirgu, un tas ir labi :)
haha
h
tas lai tiesnesis pēc tam droši zinātu, kurām partijām un deputātiem šim ir jājūtas pateicīgam, ja? :))) vienkārši izcila izpratne par demokrātiju šai kundzei.
skots
s
Ja AT (tātad tiesu varas augstākā institūcija) iesaka Saeimai (otrai augstākai (aiz tautas) likumdevēja varas institūcijai) apstiprināšanai tiesneša amatā kādu personu, tad Saeimas balsojumam vajadzētu būt tikai un vienīgi formalitātei, izņemot gadījumus, kad Saeima var pierādīt, ka konkrētais kandidāts neatbilst likumā Par tiesu varu noteiktajiem tiesneša amata kandidāta kritērijiem. Un nav pat svarīgi, vai šāds balsojums ir atklāts vai aizklāts. Ja kandidāts atbilst likuma kritērijiem, tad viņa neapstiprināšanai ir tikai politiski, bet ne tiesiski motīvi. Tas, savukārt, nonāk pretrunā ar tiesu varas neatkarības principu. Šis gadījums (un arī agrāki līdzīgi gadījumi) ir skandalozs un par to ir jāceļ ļoti liels troksnis sabiedrībā, jo tiek apdraudētas personas tiesības uz taisnīgu tiesu. AT šis kandidāts jāvirza atkārtoti.
nu ta
n
Ak,kungs! par kādu tādu "pārliecību" tu muldi? Par pārliecību,ka partiju saimniekiem pretī runāt nedrīkst? Kuram no tā simta ir kaut minimāla sajēga par darbu,kas būtu jāstrādā Judinam? Čepānei. Un vēl? Nevienam! kāda pārliecība? Par ko? Kurš no tiem ampelmaņiem pazīst Judinu? Pāris cilvēku? Nevajag gvelzt muļķības par mistiskām deputātu "sirdsapziņām" un "pārliecībām". Tirgū nekā tāda nav,un tas ir klasisks tirgus.
to frukts
t
tad varbūt vispār likvidēt saimu un kautkur zoo taisīt balsojumus,vai kautkur Sicīlija uz salas?Ja esi gājis politikā tad tev ir jāpaskaidro sava rīcība jebkurā jautājumā neskatoties ne uz koalīcijām vai sievasmātēm.
Frukts
F
Es gan atbalstu. Lai cik paradoksāli tas nebūtu, bet ja saimā pilnīgi visi balsojumi būtu aizklātie tad saima vairs nebūtu valsošo koalīciju balsošanas mašīna. Aizklātais balsojums diemžēl šobrīd ir vienīgā deputāta iespēja balsot atbilstoši savai pārliecībai nevis frakcijas disciplīnai, koalicijas līgumam vai oligarha lūgumam :)
dura
d
Es arī neizprotu to deputātu slēpšanos!
Dace
D
Saeimai vienmēr jābalso atklāti, mums jāzin, ko dara atbalstītais deputāts! Šāda slēpšanās tikai palielina vēlmi vispār neiet uz vēlēšanām.
Frukts
F
Ja es būtu deputāts un par tiesnešiem būtu jābālso atklāti, es balsotu PRET visiem, jo tad gadījumā ja mani būtu jātiesā, to nedrīkstētu darīt tiesnesis pret kuru es kādreiz būtu balsojis. Kaut gan ja tā padomā līdzīga situācija ir ar atklātu balsošanu PAR. Tiesneši nedrīkstētu tiesāt deputātus kas par viņiem ir atklāti balsojuši. bet Čepāne laikam līdz tam neaizdomājas...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas