Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Cietušais pilots ir uzņēmējs – "Gamma A" līdzīpašnieks

Ādažu lidlaukā avarējušās lidmašīnas pilots ir Aivars Lejietis - lielākais zivju produkcijas ražotāja SIA "Gamma-A" līdzīpašnieks, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja kompānijā. A.Lejietim lidošana bijusi hobijs.Plašāka informācija par "Gamma-A" līdzīpašnieka veselības stāvokli patlaban netiek sniegta, vien zināms, ka A.Lejietis atrodas slimnīcā, viņam veiktas operācijas.

"Gamma-A" kapitāldaļas pieder "Gamma Holdings A.O.I.", kurā Lejietim pieder 64,94% kapitāldaļu. Abiem pārējiem īpašniekiem - Oskaram Jankovskim un Igoram Kušnerčukam - pieder attiecīgi 21,63% un 13,43% "Gamma Holdings A.O.I." kapitāldaļu.

Jau vēstīts, ka Ādažu novadā, Eimuru pļavās pirmdienas vakarā nogāzās neliela privātā lidmašīna. Lidmašīnas pilots palicis dzīvs un ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš.

Iespējams, ka pilotam, veicot nosēšanos, atvērās kabīnes durvis, viņš tās mēģināja aizvērt un zaudēja kontroli pār lidaparātu, tā no notikuma vietas - Ādažu lidlauka - portālam pastāstīja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Alfrēds Gaveika. Tā ir viena no negadījuma versijām. Izmeklētāji sākuši mērījumus un veic lidaparāta apskati, bet sākotnējā apskate liecina, ka nelielā lidmašīna nokritusi 200 m attālumā no skrejceļa.

A.Gaveika pastāstīja, ka lidojušas divas privātās lidmašīnas, viena veiksmīgi nosēdusies, bet otra avarējusi. Cietušajam pilotam ir veikta operācija, tādēļ izmeklētāji ar viņu vēl nav runājuši. Lidmašīnā viņš bija viens. Pilots dzimis 1963.gadā. Avarējis ir Itālijā ražotais Dynamic WT9 utralight tipa lidaparāts. 

Avarējušā pilota labs paziņa plastiskais ķirurgs Jānis Zaržeckis, kurš kopā ar viņu gājis pilota kursos, stāsta ka cietušais lidojis vairāk kā gadu un raksturo viņu kā labu pilotu. Par avārijas apstākļiem J.Zaržeckim nekas nebija zināms, viņš pirmdien nebija lidlaukā.

"Jācer, ka viņš drīz izārstēsies," priecīgs par to, ka paziņa vispār palicis dzīvs, saka J.Zaržeckis. 

(papildināta ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas