Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Ciklons jau izraisījis sniegputeņus Eiropā un turpina pastiprināties

Ciklons ar centru virs Ukrainas sestdien jau izraisījis gan lietusgāzes, gan puteņus Bulgārijā, Rumānijā un Ukrainā, turpina pieņemties spēkā un virzās uz Baltijas pusi, liecina ārvalstu meteodienestu informācija. Arī Centrāleiropā - Vācijā un Austrijā - stipri snieg.Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā sestdienas naktī un pa dienu laika apstākļi strauji mainījušies.

Vēl naktī bija +13 grādu silts, bet sestdien dienas vidū temperatūra pazeminājusies līdz nullei. Dienas pirmajā pusē lietusgāzēs sešās stundās nolijusi trešdaļa mēneša normas - 18 milimetri lietus, bet pēcpusdienā sācis snigt. Vēja brāzmas Bulgārijā sasniedz 24 metrus sekundē, bet kalnos pārsniedza 30 metrus sekundē, liecina meteoportāla "weatheronline.co.uk" informācija.Pēcpusdienā lietavas un sniegputeņi sasnieguši Rumāniju, Ukrainu un Baltkrieviju, vakarā ar ciklonu saistīta snigšana sāksies arī Latvijā, Igaunijā un Krievijas rietumos.Vētra plosīsies ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Somijā un Baltijas jūrā. Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts brīdina par 29 metrus sekundē stipru vēju kaimiņvalstī un prognozē, ka Rīgas līcī viļņu augstums sasniegs 4-7 metrus.Speciālisti norāda, ka ciklons ir ļoti neparasts, jo lielākoties cikloni spēkā pieņemas virs Atlantijas okeāna, nevis Eiropas kontinentālās daļas un tikai pa retam virzās no dienvidiem uz ziemeļiem, turklāt nekad nav tik spēcīgi.Sestdienas pēcpusdienā ciklona centrā atmosfēras spiediens bija 735 milimetri dzīvsudraba stabiņa, bet prognozes liecina, ka, sasniedzot Baltiju, ciklona centrā spiediens var nokristies līdz aptuveni 715 milimetriem dzīvsudraba stabiņa. Tik zems atmosfēras spiediens bija arī ciklona "Ervīns" centrā, kas 2005.gada janvārī Latvijā nesa postošu orkānu. Tomēr šīs ciklons tik spēcīgu vēju nenesīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Vētra varētu būt spēcīga, Rīgā gatavojas plūdiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas