Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Cilēvičam misējas; komisija nenobalso par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma nodošanu Saeimai

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilēvičs (SC), kas šodien vadīja komisijas sēdi, tikai sēdes beigās attapās, ka jābalso par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) grozījumu likumprojekta nodošanu Saeimai, bet, tā kā vairāki deputāti sēdi bija pametuši, vairs nebija kvoruma, lai veiktu balsojumu.

Kā vēstīts, likumu ir svarīgi pieņemt pēc iespējas ātrāk, lai izpildvarai būtu iespējams rīkot konkursu par maksas virszemes televīzijas apraides tiesībām no 2014.gada 1.janvāra.

Komisijas sēdes laikā izvērtās diskusija par darba grupas norādīto EPLL likuma spēkā stāšanās datumu. Darba grupa, kas izstrādājusi grozījumus EPLL par virszemes televīzijas apraidi no 2014.gada 1.janvāra, paredz, ka jaunais EPLL stāsies spēkā 2013.gada 15.martā.

Cilēvičs komisijas sēdē jautāja, vai šāds termiņš nav pārāk optimistisks, uz ko Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Gatis Melnūdris atbildēja, ka, ja komisija neizlemj pilnībā pārskatīt likumprojektu un tas nākamnedēļ tiek nodots trešajam lasījumam Saeimā, tad norādītais termiņš ir iespējams.

Melnūdris paskaidroja, ka likuma spēkā stāšanās termiņu ir iespējams saīsināt, ja tas ir nepieciešams.

Satiksmes ministrijas (SM) Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis pievienojās Melnūdra viedoklim, ka komisija ir izskatījusi un atbalstījusi visus priekšlikumus, tāpēc, nododot likumprojektu izskatīšanā Saeimai nākamajā nedēļā, likums var stāties spēkā norādītajā termiņā.

Beļskis uzsvēra, ka SM ir ieinteresēta, lai likums stātos spēkā pēc iespējas ātrāk, jo SM būs EPLL jāievieš.

Melnūdris atzīmēja, ka vēlākais, kad par likumprojektu jābalso Saeimā, lai tas stātos spēkā 2013.gada 15.martā, ir pēc divām nedēļām.

Cilēvičs attapās, ka komisijai būtu jābalso par likumprojektu, kad Melnūdris sēdes beigās pavaicāja, vai komisija nobalsoja par likumprojekta virzīšanu uz Saeimu.

Tomēr, tā kā komisijas sēdes beigās vairāki deputāti bija aizgājuši, nebija kvoruma, lai balsotu par likumprojekta redakcijas nodošanu trešajam lasījumam Saeimā.

Cilēvičs taisnojās, ka šāda situācija izveidojusies, jo viņam nav pieredzes komisijas sēžu vadīšanā, un, iespējams, komisija rīt Saeimas plenārsēdes pārtraukumā varētu nobalsot par likumprojektu. Cilēvičs vadīja sēdi, aizstājot saslimušo komisijas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK).

Šodien komisijas sēdē tika izskatīti priekšlikumi grozījumiem EPLL, kas tika izstrādāti darba grupā, kurā piedalījās komisijas, Satiksmes ministrijas un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvji.

Vairākums priekšlikumu bija par tiesību normu pārstrukturizāciju, lai nerastos pārpratumi, terminu precizēšanu, novēršot nozares pārstāvju iebildumus, kā arī datumu precizēšanu. Par vairākiem priekšlikumiem darba grupa vienojusies, ka SM tos atsauks.

Patlaban virszemes televīzijas apraidi no 2008.gada līdz 2013.gada beigām veic "Lattelecom".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas