Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Cilinskis: Rīgā lēmējvaru no izpildvaras atdalīt varētu nākamā domes sasaukuma laikā

Rīgā lēmējvaru no izpildvaras varētu atdalīt nākamā Rīgas domes sasaukuma laikā, intervijā aģentūrai BNS sacīja Rīgas domes (RD) pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK).

"Ja mēs nolemjam virzīties šajā virzienā, tad tas, ko var darīt jau tūlīt - tajā brīdī, kad tiek skatīti jauni noteikumi vai pārskatīti esošie, būtu jāatsakās no politiķu tiešas iesaistes izpildvaras jautājumos, kas skar, piemēram, koku ciršanu vai dzīvokļu dalīšanu, un citos gadījumos," skaidroja Cilinskis.

Viņš arī norādīja, ka saistībā ar šo lēmumu nepieciešami politiski lēmumi.

"Kas attiecas uz pašu centrālo līmeni, tur jāpieņem politiski lēmumi. Es domāju, ka šo sistēmu var izveidot pilnīgi nodalītu uz nākamo Rīgas domi," viņš teica.

"Rīgas domes sistēma ir pārāk smagnēja, un faktiski ir nepieciešamas ļoti aktīvas horizontālās saites starp struktūrvienībām, kas neiet caur galvu. Vēl viens svarīgs jautājums ir visi tie saskaņojumi, ko mēs prasām, un iespējams, ka mēs prasām par daudz, jo pastāv viedoklis, ka Rīgā būvniecības iecere ir īstenojama daudz sarežģītāk nekā jebkurā citā Latvijas vietā, jo tiek izvirzītas papildu prasības, papildu saskaņojumi, turklāt tie notiek ļoti lēni," piebilda Cilinskis.

Viņš atzina, ka šie saskaņojumi jāveido horizontāli un maksimālie ieviešot e-pārvaldības sistēmas. Svarīgi arī, lai e-pārvaldība darbotos arī lietvedībā.

Jau vēstīts, ka arī Rīgas mērs Jānis Birks ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) atbalsta lēmējvaras un izpildvaras nodalījumu, un komisijas sēdē solījis darīt visu, lai to realizētu.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas