Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Cilvēki uz jahtas, kas Krievijā iekļuva sadursmē, bija no Igaunijas, nevis Latvijas vēstniecības

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) noliedz iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, ka Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja atradies uz jahtas, kas netālu no Maskavas iekļuvusi ūdenstransporta sadursmē.

Par to iepriekš, atsaucoties uz Krievijas interneta medijiem, ziņoja laikraksts Vesti Segodņa un piebilda, ka vēstnieks negadījumā nav cietis.

ĀM Diena.lv informēja, ka nedz vēstnieks, nedz kāds cits vēstniecības darbinieks uz jahtas nav atradušies.

Laikraksts vēstīja, ka negadījums noticis kādā ūdenskrātuvē netālu no Maskavas - jahta Tallinn manevra laikā ietriekusies noenkurotā laivā, ziņo LETA. Sadursmē deviņus gadus veca meitene guvusi galvas traumu, bet kāds vīrietis - lūzumu. Abi cietušie atradās laivā.

Sadursmē esot vainojams jahtas Tallinn kapteinis, kurš esot bijis reibumā. Uz jahtas atradušies aptuveni desmit cilvēki, kuri visi esot bijuši piedzērušies, atsaucoties uz vietējo miliciju, vēsta mediji.

Ziņu portāls "News.ru" vēsta, ka uz jahtas Tallina atradies Igaunijas konsuls Krievijā, kura vārds netiek minēts. Negadījumā diplomāts ievainojumus nav guvis, vēsta BNS. Igaunijas ĀM preses sekretārs sākotnēji pavēstīja, ka līdz pirmdienas rītam ministrija neesot saņēmusi nekādu informāciju par šo incidentu. Vēlāk viņš paziņoja, ka negadījumā iesaistītā jahta nepieder Igaunijas vēstniecībai un arī tās kapteinis nav nekādā veidā saistīts ar Igaunijas diplomātisko pārstāvniecību Krievijā, jo konsuls peldlīdzekli īrējis privāti, lai atpūstos kopā ar paziņām.

"Tas, ka jahtu sauc "Tallina", ir pilnīgi iespējams. Kuģis nepieder vēstniecībai, bet jahtas kapteinis ir vietējais. Protams, ir žēl, ka ūdenskrātuvē notika incidents, taču nedz kuģis, nedz tā kapteinis nekādā veidā nav saistīti ar Igauniju," sacīja ministrijas pārstāvis.

Turklāt saskaņā ar Igaunijas ĀM sniegto informāciju Krievijas medijos izskanējušās ziņas, ka uz jahtas incidenta brīdī atradušies arī Latvijas un Lietuvas diplomāti, neatbilst patiesībai.

(pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas