Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Cimdars ar spēka struktūrām apspriež kārtības nodrošināšanu 10.Saeimas vēlēšanās

Sabiedriskās kārtības nodrošināšana vēlēšanu iecirkņos, iespējamo balsu pirkšanas gadījumu apzināšana un novēršana, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu kontrole būs galvenie uzdevumi 10.Saeimas vēlēšanās.

Par to pirmdien sprieda Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars ar Valsts policijas (VP), Drošības policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājiem, informē CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

10.Saeimas vēlēšanas būs pirmās parlamenta vēlēšanas, kurās vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana plašsaziņas līdzekļos, internetā, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka informācijas apmaiņu par sabiedriskās kārtības un drošības pārkāpumiem vēlēšanās koordinēs VP. Tāpēc gadījumos, kad tiek traucēta sabiedriskā kārtība, kavētas personas tiesības brīvi vēlēt vai novēroti priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi, iedzīvotāji ir aicināti sazināties ar VP pa tālruņiem 112 vai 02.

Sanāksmē piedalījās VP priekšnieks Valdis Voins, VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns, Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis un KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas