Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Civildienesta pārvalde atceļ IZM ierosinātās disciplinārlietas pret Jarinovsku

Valsts civildienesta pārvalde (VCP) atcēlusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinātās disciplinārlietas pret IZM valsts sekretāri Kristīni Jarinovsku, aģentūrai BNS pavēstīja pārvaldes pārstāvis Gints Lazdiņš. VCP, atceļot IZM rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu, ir atcēlusi arī rīkojumu par Jarinovskas atstādināšanu no amata pienākumu izpildes uz izmeklēšanas laiku.

"Pamatojoties uz VCP lēmumu, IZM ir jāatsauc nelikumīgi pieņemtie lēmumi un teorētiski jāatjauno darbā Jarinovksa," sacīja Lazdiņš. Savukārt IZM pārstāve Agnese Korbe komentārus aģentūrai BNS sniegt nevarēja, jo pašlaik vēl ministrija par šo lēmumu nav informēta.

No amata uz laika atstādinātā IZM valsts sekretāre Kristīne Jarinovska, aģentūrai BNS atzina, ka ir apmierināta ar VCP lēmumu un jau tuvākajā laikā ir gatava atgriezties darbā, tomēr norādot, ka pagaidām vēl ir pāragri spriest, kad tas varētu notikt. "Šis lēmums tikai parāda, ka Latvija ir demokrātiska valsts un līdz ar to tiek ievērotas pilsoņu tiesības," piebilda Jarinovska.

Pārbaudē VCP konstatēja, ka IZM, izdodot divus rīkojumus par disciplinārlietu ierosināšanu un Jarinovskas atstādināšanu, ir pieļāvusi būtiskus pārkāpumus, un atzina šos rīkojumus par prettiesiskiem, norādīja Lazdiņš. Viņš paskaidroja, ka vienu disciplinārlietu IZM pret Jarinovsksu ierosināja par pilnvaru pārsniegšanu, jo laika posmā, kamēr Jarinovska darbā nav bijusi slimības dēļ un viņai bijis noteikts aizvietotājs, valsts sekretāre turpinājusi pieprasīt informāciju no kapitālsabiedrībām, kurās IZM ir kapitāla daļu turētājs.

"Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka Jarinovskas rīcībā, pieprasot informāciju, nav saskatāmas disciplinārpārkāpuma pazīmes, jo jebkurai personai atbilstoši Satversmei ir pamattiesības vērsties iestādē ar iesniegumu un saņemt atbildi pēc būtības, kā arī likumā paredzētā veidā pieprasīt un saņemt informāciju," norāda Lazdiņš. Arī otru ierosināto disciplinārlietu par nepiedienīgu izturēšanos ārpus valsts civildienesta, sniedzot rakstus un intervijas medijos, kuros paudusi patiesībai it kā neatbilstošu un diskreditējošu informāciju, VCP atzinis par nepamatotu. VCP izvērtēja IZM darbības likumību pēc Jarinovskas lūguma.

Jau ziņots, ka augusta sākumā izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināja ministrijas valsts sekretāri Jarinovsku, jo viņa pēc triju mēnešu prombūtnes ieradusies ministrijā, par to neinformējot savu tiešo priekšnieci Rivžu. Turklāt Jarinovska, pēc ministres teiktā, ignorējusi viņas rīkojumu ierasties pie viņas, lai pārrunātu radušos situāciju. Uz izmeklēšanas laiku atstādināto IZM valsts sekretāri Jarinovsku Rivža ierosināja pārcelt darbā uz Pārtikas un veterināro dienestu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas