Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

CSP: iedzīvotāju skaits Latvijā – 2 miljoni 255 tūkstoši, Rīgā – 710 000

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati par iedzīvotāju skaitu Latvijā liecina, ka šā gada 1.jūlijā Latvijā dzīvoja 2 miljoni 255 tūkstoši iedzīvotāju. Tas ir par 5,8 tūkstošiem jeb 0,3% mazāk nekā gada sākumā. Iedzīvotāju skaits dabiskās kustības dēļ (mirušo skaitam pārsniedzot jaundzimušo skaitu) saruka par 4,2 tūkstošiem, bet migrācijas rezultātā - par 1,6 tūkstošiem.

Rīgā dzīvo 710,6 tūkstoši iedzīvotāju, rāda SCP dati.

Migrācijas statistika, izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datus, liecina, ka šajā gadā turpinās iedzīvotāju emigrācija. Pirmajā pusgadā no Latvijas uz citām valstīm ar mērķi apmesties tur uz pastāvīgu dzīvi vai vismaz uz vienu gadu izceļojuši gandrīz trīs tūkstoši cilvēku. Tas ir aptuveni tikpat cik pērn gada sākumā.

Jau vairākus gadus Latvijā bija vērojams neliels dzimstības pieaugums. 2008.gadā valstī bija augstākā dzimstība kopš 1994. gada - piedzima 23 948 bērni. Šā gada pirmajos sešos mēnešos dzimušo skaits – 11 140 - ir par 1007 bērniem jeb par 8,3% mazāks nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

2009.gada pirmajā pusgadā noslēgtas 3 528 laulības, kas ir par 1066 laulībām mazāk nekā 2008.gada pirmajos sešos mēnešos. Laulību skaits samazinājies par 23%.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas