Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

CSP: tautas skaitīšanā internetā iegūtie dati ir pilnīgā drošībā un nekas nav pazudis

Tautas skaitīšanā internetā iegūtie dati ir pilnīgā drošībā un neviena anketa nav pazudusi, norādīja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

Publiskajā telpā izskanējis, ka pie dažiem iedzīvotājiem, kas saskaitījušies internetā, uz dzīvesvietu devušies arī tautas skaitītāji. A.Brokāns sacīja, ka internetā aizpildītās anketas un tajās esošie dati ir pilnīgā drošībā. "Tas ir viennozīmīgi," viņš vēlreiz uzsvēra un piebilda, ka nekas nav pazudis.

Viņš arī informēja, ka CSP lūgusi tautas skaitīšanas veicēju GFK pārbaudīt izskanējušo informāciju, jo kāds tautas skaitītājs teicis, ka atkārtota skaitīšana jāveic, jo "anketas ir pazudušas un nepareizas", un sniegt paskaidrojumus.

"Vēl notiek [internetā aizpildīto anketu] datu pārbaude, un tā ilgs līdz marta beigām," pavēstīja A.Brokāns. CSP iepriekš informējusi, ka vairāki iedzīvotāji, aizpildot anketas internetā, uzdevušies par citām personām, piemēram, Valsts prezidentu vai deputātiem.

CSP pārstāvis paskaidroja, ka tautas skaitītājs pie iedzīvotāja, kurš saskaitījies internetā, var doties trijos gadījumos - ja anketā bijusi neprecīza informācija un tā jāprecizē, ja nav saskaitīti visi mājsaimniecībā dzīvojošie cilvēki un ja kopā dzīvo divas mājsaimniecības.

Jau vēstīts, ka tautas skaitītāji pie iedzīvotājiem uz dzīvesvietām sāka doties 17.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas