Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

CVK nolemj neatcelt Rēzeknes novada domes vēlēšanu rezultātus

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien noraidīja četru kandidātu sarakstu iesniegto sūdzību, kurā tika prasīts atcelt 3.jūnija Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātus.

Iepazīstoties ar sūdzības saturu, uzklausot sūdzības iesniedzēju pārstāvi un Rēzeknes vēlēšanu komisijas ziņojumu, CVK secināja, ka sūdzībā minētie argumenti nav pamatoti un Rēzeknes domes vēlēšanu rezultāti nav atceļami.

Vienlaikus daļa sūdzības satura attiecas uz iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem un priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, par ko svētdien arī vēstīja LTV raidījums de facto, taču šādu pārkāpumu izvērtēšana neietilpst CVK kompetencē. 

Sūdzību par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu CVK iesniedza Latvijas Krievu savienība, No sirds Latvijai, kā arī Latgales partijas, Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, partijas Vienotība kandidātu saraksta un Latvijas Reģionu apvienības, Latvijas attīstībai, partijas Alternative kandidātu saraksta iesniedzēji, portālu Diena.lv informēja CVK.

CVK neatbalstīja arī Latvijas Zaļās partijas deputātu kandidāta saraksta iesniedzēja Carnikavas novada domes vēlēšanās Roberta Raimo sūdzību par vēlēšanu zīmju pārskaitīšanu. Kā vienīgo argumentu vēlēšanu rezultātu pārskaitīšanai Raimo bija minējis apstākli, ka "Latvijas Zaļajai partijai līdz pārstāvībai Carnikavas novada domē pietrūkst tikai 23 balsu". CVK ieskatā apstāklis, ka kādam sarakstam līdz iekļūšanai domē pietrūkst neliels balsu skaits, nav pietiekams arguments balsu pārskaitīšanai. Ņemot vērā, ka Latvijā vēlēšanās izmanto proporcionālo vēlēšanu sistēmu, šādi gadījumi nav nekas ārkārtējs, un pašvaldību vēlēšanās ir daudz pašvaldību, kur kādiem sarakstiem līdz pārstāvniecībai domē pietrūkst dažu desmitu balsis.

CVK pirmdien ir saņēmusi vēl vienu sūdzību par Olaines novada domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu, kuras izskatīšana notiks ceturtdien, 15.jūnijā, plkst.10.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas