Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

CVK piektdien reģistrēs pirmo vēlēšanām iesniegto kandidātu sarakstu

Piektdien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē reģistrēs šonedēļ iesniegto politiskās partiju apvienības Saskaņas centrs (SC) deputātu kandidātu sarakstu, portālu Diena.lv informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu pēc reģistrēšanas CVK sēdē deputātu kandidātu saraksts vairs nav atsaucams un grozāms. Grozījumus šādā kandidātu sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, vai izdarot tehniska rakstura labojumus.

Vienlaikus CVK piektdienas sēdē paredzēts izvērtēt arī no pašvaldībām saņemtos ierosinājumus par vēlēšanu iecirkņu adrešu maiņu, apstiprināt 11.Saeimas vēlēšanu materiālu paraugus un pārrunāt elektroniskās balsu skaitīšanas sistēmas izmantošanu 11.Saeimas vēlēšanās.

Savukārt deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 11.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 18.augustam. Līdz ceturtdienai iesniegt kandidātu sarakstu CVK ir pieteikušās piecas partijas un partiju apvienības. 8.augustā pulksten 10.00 kandidātu sarakstu iesniegšanu pieteikusi politisko partiju apvienība Vienotība, 9.augustā pulksten 11.00 - Zaļo un Zemnieku savienība, 12.augustā pulksten 12.00 - Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, 15.augustā pulksten 10.00 - partija Par prezidentālu republiku, bet 15.augustā pulksten 13.00 - partija LPP/LC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas