Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

CVK reģistrē SC kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām

Piektdien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) reģistrēja _Saskaņas centra _deputātu kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām,  informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Sarakstā kopumā ir 115 kandidāti, tajā skaitā visi 10.Saeimas SC deputāti, izņemot Valēriju Kravcovu.

Rīgas vēlēšanu apgabalā pirmais SC sarakstā ir 10.Saeimas SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, viņam seko Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs. Rīgā kandidē arī Sergejs Mirskis, Nikolajs Kabanovs, Ņikuta Ņikiforovs, Igors Zujevs, Aleksejs Holostovs. Sarakstā iekļauti arī vairāki kādreizējie Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas biedri - Guntars Jirgensons, Jāzeps Kozurs.

Latgales vēlēšanu apgabalā SC saraksta priekšgalā ir Saeimas deputāts Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Vladimirs Nikonovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs ir Saeimas deputātam Sergejam Dolgopolovam, viņam seko Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Aleksandrs Sakovskis un Viktors Jakovļevs.

SC saraksta līderis Kurzemes vēlēšanu apgabalā ir SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. Ar otro numuru sarakstā iekļauts jurists, zvērināts advokāts Andrejs Elksniņš. Pirmajā pieciniekā Kurzemē ir arī Raiņa un Aspazijas fonda priekšsēdētājs Jānis Matulis, uzņēmējs Indulis Jankovskis un Liepājas pilsētas domes deputāts Sergejs Dikterjovs.

Zemgales vēlēšanu apgabalā SC sarakstā pirmajā vietā ir bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Ivars Zariņš, otrais un trešais - Saeimas deputāti Vitālijs Orlovs un Valentīns Grigorjevs. Sarakstā ir arī bijušais Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieks Mihails Simonovs un Jēkabpils pilsētas domes deputāts Vladimirs Reskājs.

Kandidātu sarakstā pieteikto deputātu kandidātu skaits drīkst par trīs kandidātiem pārsniegt vēlēšanu apgabalā ievēlamo deputātu skaitu. Tādējādi Rīgas vēlēšanu apgabalā iespējams pieteikt līdz 33 deputātu kandidātiem, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - līdz 30, Latgales un Zemgales vēlēšanu apgabalos - katrā līdz 18, bet Kurzemes vēlēšanu apgabalā - līdz 16 deputātu kandidātiem.

Pēc reģistrēšanas CVK visus kandidātu sarakstus nosūtīs pārbaudei Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram, kas pārbaudīs sarakstā iekļauto deputātu kandidātu atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu pēc reģistrēšanas CVK sēdē deputātu kandidātu saraksts vairs nav atsaucams un grozāms. Grozījumus šādā kandidātu sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, vai izdarot tehniska rakstura labojumus.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 11.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 18.augustam. Deputātu kandidātu sarakstu kārtas numuru izloze notiks 19.augustā.

11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas