Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Daļa ZRP biedru nepiekrīt SC iesaistei valdībā

Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedrs Valdis Liepiņš gatavo memorandu ar iemesliem, kuru dēļ Saskaņas centru (SC) patlaban nevar ņemt valdībā, par to svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Intervijā raidījumam V.Liepiņš pauda, ka principā nav pret SC iesaisti nākotnē, taču min vairākus argumentus, kuri šobrīd neļauj SC uzņemt valdības sastāvā. Galvenais no tiem - neesot pārliecības par SC spēju būt lojālam Latvijas valstij. Vispirms SC esot jāizslēdz no savām rindām Latvijas padomju okupācijas fakta stingrākie noliedzēji - Alfrēda Rubika vadītā Sociālistiskā partija. "Tā lietas būtība ir, ka viņi neatzīst okupāciju, uzskata, ka tas ir likumīgs fakts bijis un viņiem nav problēmu ar to. Tā ir tāda spļaušana vēsturei acīs," raidījumam norādīja V.Liepiņš.

Nepieņemams esot arī saskaņiešu līgums ar Kremļa partiju Vienotā Krievija un SC esot arī jāparāda reāli darbi latviešu valodas pozīciju nostiprināšanā. Pagaidām neesot arī ticības, ka uz SC kā valdības partneri varēs droši paļauties un ka tas neatkārtos atlaistajā Saeimā piekopto praksi balsojumos aizstāvēt oligarhu intereses, bloķējoties ar Zaļo un Zemnieku savienību. Pēc V.Liepiņa domām, tas padarītu neiespējamu ZRP un Vienotības iecerēto reformu īstenošanu. "Ja Saskaņas centram vienā brīdī kaut kas nepatiks, mums jau tad nebūs vairākuma vairs!" secināja V.Liepiņš. Valda Zatlera vadītās partijas jaunievēlēto deputātu vidū V.Liepiņam esot arī vairāki domubiedri, kurus viņš gan "neesot nekādi vervējis", bet kuri pauduši atbalstu viņa viedoklim par SC.

V.Zatlers Nekā personīga pauda pārliecību, ka domu apmaiņa par šiem jautājumiem nāks tikai par labu. Pašlaik gan partijas biedri, gan vēlētāji ļoti aktīvi sūtot vēstules gan par labu SC, gan pret to. Debates esot ļoti karstas un V.Zatlers uzskata, ka tas ir labi, jo liecina par pozitīvu tendenci – sabiedrība grib iesaistīties lēmumu pieņemšanā, un tas ir solis uz uzticības pieaugumu varai. "Es nekad agrāk to nebiju sajutis. Varbūt es biju malā stāvētājs. Šobrīd es esmu pašā procesā iekšā," raidījumam sacīja V.Zatlers. Uz jautājumu, vai viņam nav bail, ka daļa vīlušos biedru var pamest ZRP, ja SC tiks aicināts valdībā, V.Zatlers atbildēja: "Es domāju, mēs iekšpartejiski diskutēsim diezgan ilgi un mums būs pilnīgi skaidrs viedoklis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas