Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dānijas vēstnieks sveic bronzas medaļu ieguvējas World Outgames 2009 spēlēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Shadow
S
Annai taisnība. Spēlēs var piedalīties ikviens. Arī Latvijas basketbola komandā bija heteroseksuālas meitenes. Kapēc tiek rīkotas šādas spēles? Tie ir vienkārši sporta svētki. Tādi, kādus rīko ļoti dažādas organizācijas, ministrijas un cita veida sabiedrības "šūniņas", lai pabūtu kopā, lai kopā svinētu svētkus. Un Kopenhāgena tiešām bija noorganizējusi skaistus svētkus gan pilsētas viesiem, gan pilsētas iedzīvotājiem!! Paldies Dānijai par to! Paldies Dānijas vēstniecībai Latvijā un Sorosa fondam, kas palīdzēja arī Latvijas meitenēm piedalīties šajos svētkos!
:)
:
Ja heteriishu visi likumi un tiesiibas buutu 100% ieveerotas arii homoseksuaaliem cilveekiem, tad diez zin vai buutu atsevishkjas speeles tieshi vinjiem, jeb praidi, jeb vai kas, ko vinji riiko tieshi sev... Vienkaarshi sakot, ja heteriishi pienjemtu homiishus taadus kaa vinji ir tad viss buutu bumbaas.
Anna
A
Outgames un citās homo-sporta spēlēs piedalīties var visi, kas vēlas - neviens seksuālo orientāciju nepārbauda un par to nejautā. Zinu, ka arī LV komandā spēlē dažādu orientāciju meitenes. Par to, kāpēc jārīko atsevišķas spēles? Tāpēc, ka arī homoseksuāli cilvēki meklē veidus kā pabūt kopā ar "savējiem" - tāpat kā to dara jau pieminētie studenti, zemessargi utt. Pretstatā plaši izplatītajam priekšstatam, ka geji un lesbietes tikai un vienīgi staigā pa naktsklubiem un domā par seksu, viņi patiesajā dzīvē ir cilvēki ar tikpat plašām interesēm kā citi... tikai grūti ir čalim, gejam, aiziet uz vietējo futbola klubu un cerēt, ka džeki viņu pieņems tādu, kāds viņš ir... Tāpēc jau "lielajā" sporta pasaulē 99% visu homoseksuāļu slēpj savu identitāti, tēlo baigos hetero un klusībā no tā cieš. Labi, ka ir radusies iespēja vismaz meitenēm paspēlēt basketbolu kopā un vēl gūt labus panākumus!
Antonam
A
O, jā! Vispār jau interesanti - var randiņu ar pretinieku komandas uzbrucēju sarunāt turpat laukumā. :) Tagad nav vairs jautājumu, kādēļ šādas sporta spēles, bet vai tādēļ Dānijas vēstniekam tā jācenšas? :)
borcinsh
b
...jo Viniem ir "cita dzive", pec musu saprashanas, tas nenozime ka Viniem ir cits SPORTS ! malachi, un daudz veiksmes !
Wala
W
Šis jau nonāk līdz k-kādam absurdam, ir OK ka Cilvēki sporto utt., bet jautājums vai šajās spēlēs drīkst piedalīties ar tradicionālu orientāciju ??? Ja nē - kādēļ tāda diskriminācija ??? ;)
Pilsonis
P
Tev taisnība, bet zemessargus, studentus un svara vērotājus tādēļ nepieņem audiences. Otra nianse - šādas sporta spēles rīko tikai netrdicionāli orientētie. Tradicionāli orientētie šādas spēles nerīko, bet, ja rīkotu, ļoti iespējams tiktu apvainoti diskriminācijā un neiecietībā par audiencēm nemaz nerunājot! :) Diemžēl netradicionālo akcijas visbiežāk ir vērstas uz to, lai uzsvērtu savu atšķirību, nevis, lai iekļautos pārējā sabiedrībā.
zoolander
z
Man liekas, es ar uztveru zināmu pretrunu - no vienas puses vēlmi iekļauties sabiedrībā, no otras - nošķirties un apvienoties ar sev līdzīgiem. Bet tad jau varētu jautāt, kāpēc vajag visādas zemessargu sporta spēles, vai studentu laivu braucienus, vai svara vērotāju tievēšanas nometnes... kamdēļ vispār dalīties pēc jelkādām pazīmēm. Nu laikam jau cilvēka dabā ir meklēt sev līdzīgos.
Antons
A
rodas jautājumi: 1. Vai piederība citai orientācijai pasliktina/uzlabo (padara atšķirīgas) sporta spējas, salīdzinot ar tradicionālajiem? Līdzīgi, kā paraolimpiešiem? xxx Noteikti, ka ir savādāk - piemēram netradicionāli orientēto basketbolistu cīņa par bumbu zem groza pēkšņi izvēršas glāstos!
Pilsonis
P
Nav jau iebildumu - lai sporto, ja vēlas, bet rodas jautājumi: 1. Vai piederība citai orientācijai pasliktina/uzlabo (padara atšķirīgas) sporta spējas, salīdzinot ar tradicionālajiem? Līdzīgi, kā paraolimpiešiem? 2. Ja uz pirmo jautājumu atbilde ir NĒ, tad kādēļ šie cilvēki izvēlas nošķirties no pārējās sabiedrības daļas, rīkojot sev atsevišķas sporta spēles, nevis tajā iekļauties? 3. Vai tradicionālo rīkotās sporta spēlēs varētu tikt noteikts ierobežojums piedalīties netradicionālajiem? (retorisks jautājums - šādu ierobežojumu noteikti neatbalstu!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas