Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Darba meklētāji ārvalstīs priekšroku dod valstīm, kas netālu no Latvijas

Latvijas viesstrādniekiem nodarbinātības valsts meklējumos joprojām lielu lomu spēlē iespēja saglabāt māju tuvuma sajūtu.

Eiropas Nodarbinātības dienestu sadarbības tīkla (EURES) menedžere Žanna Ribakova intervijā aģentūrai BNS atzina, ka īpaši spilgti šis faktors parādās darba meklētāju argumentācijā par labu nodarbinātības iespējām Igaunijā un Lietuvā. Arī Zviedrija Latvijas viesstrādnieku apziņā ir valsts, kura atrodas salīdzinoši netālu un ar kuru ir diezgan laba satiksme.

"Cilvēkam nepārprotami ir svarīgi saglabāt šo māju tuvuma sajūtu, savus sociālos kontaktus. Manā pieredzē ļoti retais vēlas sadedzināt visus tiltus, lai viņam nekas vairs nepaliek kopīgs ar Latviju. Pārsvarā cilvēkiem šeit paliek radi, draugi, arī īpašumi, un tā saikne ar Latviju nepazūd tik ātri," sacīja Ribakova.

Viņa arī norādīja, ka viesstrādnieku vidū vēl joprojām spēcīgs ir arī Īrijas sindroms un par labu lēmumam doties uz šo valsti nereti kalpo tas, ka tur atrodas ļoti daudz tautiešu un šajā valstī ir izveidojies noteikts sociālais tīkls.

"Līdzīgi ir arī ar Lielbritāniju - kad priekšā jau ir draugi un paziņas, tad varbūt arī tas ceļš uz nodarbinātību citā valstī ir vieglāks, tostarp informācijas ieguves ziņā," teica Ribakova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas