Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dārglietu tirgotāja: Pārdot nozagtās dārglietas Latvijā praktiski neiespējami

Nozagtās dārglietas Latvijā būs ļoti grūti pārdot, jo juvelieru tirgus ir šaurs un to labi var izsekot, tāpēc uzskatu, ka dārglietu zādzības ir pasūtījums, intervijā LNT 900 sekundes ceturtdien sacīja dārglietu veikalu tīkla “Adamos” pārstāve Gunta Markovska. Domāju, ka tas varētu būt grupējums – no Latvijas vai ārvalstīm, pieļāva nozares eksperte.

“Nozagt juvelierizstrādājumus Latvijā un šeit pat dārglietas pārdod praktiski nav iespējams, jo Latvijas juveliertirgus ir kompakts, principā viens otru pazīst. Es drīzāk domāju, ka šis varētu būt pasūtījums,” sacīja G.Markovska. Jau vēstījām, ka nedēļas laikā Rīgā notikušas trīs dārglietu veikalu aplaupīšanas. Pēc policijas sniegtajās informācijas pagaidām saistīt visas trīs notikušās zādzības nav pamata.

Viņa minēja, ka dārglietu veikalos notikusi informācijas noplūde par drošības pasākumiem veikalos. “Ļoti bieži mainās kadri, līdz ar to informācijas noplūde ir liela, jo izdomāt, ko jaunu apsardzes sistēmā nav iespējams – tā ir apsardze veikalā, signalizācija, kodi. Vai nu prece tiek pārdota vai nolikta seifā,” sacīja veikalu tīkla pārstāve.

Pēc viņas stāstītā, dārglietas ir viens no veidiem kā ieguldīt naudu. “Inflācija skar ne tikai Latviju – cilvēki naudu iegulda zeltā, jo tas savu vērtību nezaudē,” minēja G.Markovska. Pēc tirgotāju pārstāves teiktā, dārglietas tiekot vai nu pārkausētas zeltā vai pārdotas citās valstīs.

Latvija esot zādzībām piemērota, jo pievienojusies Šengenas līgumam, tāpēc pārbaudes uz robežas vairs nenotiek, “ir vieglāk braukāt”.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas