Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Daudze: ja par Bībeles mācību skolās jāmaksā valstij, priekšroka jādod Latvijas vēsturei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lasiitaaja
l
Miiljaa Ieva, Latvijas laikaa siichiem bija obligaata "Ticiibas maaciiba", kas visumaa bija protestantu. Dazhaas skolaas to arii maaciija vieteejie luteraanju maaciitaaji, jo luterticiiba bija valsts religjija. Tomeer katoljticiigos, kaa arii baptistus u.c. atbriivoja uz pieprasiijumu no obligaataas ticiibas maaciibas, jo vinji to maaciijaas savaas draudzees. Apskauzhamie beerni gaaja atraak maajaas, kameer mums bija veel jaavergo. Nesaprotu, kaapeec runa iet par "Biibeles maaciibu", kad katolju un protestantu Biibeles atshkjiraas. Varbuut tomeer kautko iemaaciijos ticibas maaciibaa, kaut vai sho mazo faktu, kura deelj pat kari izveersushies.
lauku vecis
l
Sanāks vēl ar bībeles mācīšanu kā vecajā anekdotē par ateisma mācīšanu padomju skolā... Tur skolotāja liek bērniem uz debesīm rādīt pigu un atkārtot- Dieva nav! Visi tā arī dara, tikai Pēterītis mierīgi sēž un klusē. Skolotāja. protams, jautā- kas par lietu?- uz ko Pēterītis atbild- ja jau Dieva nav, tad kāda jēga bļaustīties? Bet ja viņš tomēr ir- kāpēc maitāt attiecības?
Terēze
T
...un Latvijas vēsturē mācīs par "briesmīgajiem" krustnešiem, kas latviešiem atņema zemi un ar "varu" uzspieda ticību..... Sakiet,cik mēs tālu atkal tiksm?
Ludis
L
Katoļiem vienā dienā sagrūdām 120 000 latu! Vai nav diezgan? Jo arī luterāņiem, vienlīdzības dēļ, pienāktos tāda pati summa. Skolām nepaliek... :(
Nenosmieties...
N
Kad dievlūdzēji muld par savu mūžīgo dzīvošanu ... Nez, ko ta viņi sadarīs, mūžīgi dzīvodami? Smagi strādās vai tikai lustēsies, vai pazīs ar viens otru un pa laikam izkausies? Vai tikai slīgs mūžīgā garlaicībā? Neviens, nez kāpēc, nesaka... jo paši saprot, ka tas ir murgojums. :)
Ieva
I
Par slimniekiem- ārsti jau sen zina, ka cilvēku vidū ir gan hipohondriķi, gan simulanti un izstāstīt var pilnīgi jebko..... Par bioloģiju- tieši otrādi, šauri visu skata fanātiskie kristieši (biologu vidū ir daudz ticīgo), jo bez miesas, turklāt miesas, kas atrodas absolūtā harmonijā, nebūs nekā, vismaz nekā tāda, par ko būtu vērts uztraukties. Cilvēki no smagām slimībām esot izdziedējušies ar gara spēku? Pirmkārt nav teikts, ka viņi vispār ir bijuši slimi, otrkārt, var teikt, ka ik dienas tiek atklāti arvien jauni fakti par to, cik sarežģīta sistēma ir cilvēks- pilnīgi piekrītu profesoram Danilānam, ka ja cilvēks tā reāli iepazītu savu ķermeni, tad nekāds Dievs viņam nebūtu nepieciešams, jo salīdzinot ar mūsu miesu, Dievs ir primitīvs!
Ieva
I
Var strīdēties par to, kas ir neiznīcināt. Piemēram, dakteris Rudzītis, kas gadu gadiem Straupē ārstēja alkonautus, kā pareizas attieksmes piemēru minēja situāciju, kad sieva vīra drauga atnesto pudeli triec pret sienu, paziņojot, ka nākamreiz just dabūs galva....Tā kā nopūsties, ka Dievs laikam tā nolēmis, Dievs uzlicis pārbaudījumu un vispār vajag vairāk lasīt Bībeli, bet nekas citu, no tiem, kas regulāri uzsver, ka ir kristieši nav dzirdēts, iespējams kā reizi ir ceļš uz alkonauta iznīcināšanu.... Par Dieva runāšanu- ir jau pietiekami redzēts, piemēram, kā "Jaunās paaudzes" ar Dievu runājošie izmēģina kas stiprāks: piere vai grīdas segums. Tāpat vairums halucinogēnus un opiātus lietojošie narkomānu pastāstīs, ka ir gadījies runāt gan ar Dievu, gan Velnu, gan Džonu Lenonu un ko tik vēl ne....Arī epileptiķiem mēdz būt lēkmes ar halucinācijām. Savukārt, ja cilvēks nav pakļauts pašsuģestijai, neko nelieto un smadzeņu bojājumu viņam nav, tad Dievs ne tikai neko nesaka, bet pat nav sasaucams.
Laimonis » Ieva
L
Ieva, man patīk argumentācija, tāpēc pacentos īsi „atsaukties” . „Dievs neaizrāda melnajam caurumam, ka tas ir melns” – tā mans garīgais skolotājs. Kristietis necentīsies iznīcināt „dzērāju”, bet viņā esošo slikto tieksmi, lai palīdzētu. Ne visi spēj izvairīties no skarbuma. Visu kopējā kļūda – mēs daudz veltam laiku visa kā novērtēšanai, bet niecīgi maz ieklausāmies, ko par to varētu teikt pats Dievs, par kuru visi, ieskaitot mācītājus, runā. Analoģijai – atnāk pie ģimenes ārsta slimnieks, izstāsta savas vainas un aizjož caur durvīm laukā. Ārsta pārsteigums ir iztēles iekustināšanas vērts. Par bioloģijas viedokli – bioloģija apskata dzīvības būtību ļoti šaurā izpratnē. Mūžīgā jaunība ir nevajadzīga un neiespējama lieta, jo bez nāves nav iespējama attīstība un arī bioloģiskās dzīvības turpināšanās. Nav man te jēgas turpināt, ir daudz zinošāki avoti bez komentāru vietņu starpniecības.
natālija
n
Kāda tev daļa par manu mūžigo dzīvošanu! Nelāpi pasauli, bet paskaties uz sevi.
Eva Braun
E
Latvijas vēsturi un ētiku -gan Dainu dzīves ziņu, gan parējās lielās pasaules reliģijas izziņas exskursam ...
Ieva
I
Un par to, ko it kā rada Dievs: piedod, taču vienīgais ceļš, kā izaudzināt ētisku personību, ir skaidri un gaiši noteikt, ka visus strīdus, piemēram, rada tikai un vienīgi paši cilvēki bez jebkādas Dieva līdzdalības!
AD
A
Paldies. Gan jau iztikšu.
Ieva
I
Dievatziņas cilvēki tiek vērtēti ar sevišķu uzmanību ... _______________________________________________________ ___________________ Pagaidām es no šiem cilvēkiem dzirdu, ka mēs visi pārējie esam netikumīgi, rausēji, zagļi, mēsli..... Pasakās runā nevis par Dievu (nu labi ir pāris), bet par attiecībām. Sākot no attiecībām ģimenē, līdz pat attiecībām starp sabiedrības locekļiem. Turklāt runā nevis: "Ja tu slikti uzvedīsies, tad ar tevi kaut kad pēc nāves notiks kaut kas ļoti ļoti slikts!", bet "Ja tu slikti uzvedīsies, tad ar tevi sliktas lietas notiks tepat uz zemes tavas dzīves laikā." Un par mūžību jau teicu: no bioloģijas viedokļa mūžība ir pilnīgs bleķis, savukārt iespēja nodrošināt mūžīgo jaunību bez onkoloģiskām un citām slimībām vēl nav atrasta.
Aicis
A
Kam Jēzus Kristus nav Kungs, neredzēt tam mūžīgo dzīvību.
natālija
n
Fundimentālās vērtības berniem ieliek ģimenēs lidz 7 gadu vecumam un ja līdz šim vecumam tas nav izdarīts, tad vecāki pie rociņas var vest savu bērniņu uz baznīcu cerībā, ka to izdarīs kāds cits. Vecāku atbildība ir par to ko esi spējīgs savam bērnam iedot. Kategoriski iebilstu pret obligātu bībeles lasīšanas uzspiešanu. Latviešu pasakas ir 10X brīnišķīgāks audzināšanas materiāls, vajag tik prast to darīt. Un atkal nonākam pie vecākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas