Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Daudziem joprojām nav skaidra balsošanas kārtība

Vēlētājiem vēl joprojām neesot skaidrības par vēlēšanu norisi, ziņo aģentūra BNS. Purvciemā un Pļavniekos mēģina nobalsot, uzrādot vadītāja apliecību, bet Liepājā, kā _Diena.lv _jau ziņoja, – bankas karti.

Rīgas centra vēlēšanu iecirkņos vēlētāji paužot neapmierinātību, jo politisko spēku sarakstos nespēj atrast savus iemīļotos politiķus. Tas visbiežāk attiecoties uz Vienotības pārstāvi Valdi Dombrovski un Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidātu Aivaru Lembergu. Lai arī mediju telpā daudz skaidrota jaunā vēlēšanu kārtība, vēlēšanu iecirkņa darbinieki sastopas ar balsotāju neizpratni. Cilvēki neesot informēti, ka katrā vēlēšanu apgabalā ir atšķirīgi saraksti.  

Rīgas Herdera vidusskolā kāds jaunietis vēlējies nobalsot bez pases. Viņš nezinājis, kur personu apliecinošais dokuments palicis, tomēr dusmojies, ka tiek liegtas pilsoņa tiesības. Purvciemā un Pļavniekos kādi vēlētāji domāja, ka balsošanai derēs arī autovadītāja apliecība.  

Grūtības, īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, sagādājot pašlīmējošās aplokses. Vēlētāji tās mēģina aizlīmēt, samitrinot līmi un tādejādi sabojājot aploksnes, teikuši vairāku vēlēšanu iecirkņu priekšsēdētāji. 

Sarkandaugavā vēlējusies nobalsot arī kāda nepilsone. Uzzinot, ka to darīt nedrīkst, sieviete samierinājusies un devusies prom, teic vēlēšanu iecirkņa pārstāvji. Arī Vecmīlgrāvī kāds nepilsonis bija plānojis piedalīties vēlēšanās.

Savu sašutumi paudusi kāda latviski runājoša Vācijas pilsone, kurai Rīgas Stradiņa universitātes iecirknī tika liegts balsot. Vēlēt gribēja arī vairāki Lietuvas pilsoņi, intervijā Latvijas Radio teicis Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas