Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ilggadējā Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Zdanovska balss pašreizējā domes sastāvā ir uzskatāma par izšķirošu

Daugavpils apvērsums "pašvaldību aptieku" idejas pretinieku rokās?

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (Saskaņa) gāšana no amata ir viens no apspriestākajiem notikumiem pašmāju politiskajā dienas kārtībā, kas tiek saistīts ar viņa vietnieka Riharda Eigima (Mūsu partija) ambīcijām ieņemt ilgi kāroto amatu.

Šķelšanās pamatā tiek minēts apšaubāms zemes pirkuma darījums, Daugavpils pilsētas domei izmantojot pirmpirkuma tiesības. Tā iegādei Eigims plānojis tērēt 300 tūkstošus eiro līdzšinējo 80 tūkstošu vietā, par ko Elksniņš publiski arī izteicies.

Dienas rīcībā ir ziņas par iespējamu citu zemtekstu apvērsumā Daugavpilī. Proti, novārtā ir palicis cits Daugavpils pilsētas domes deputāts, kurš devās līdzi Eigima gaitās Latgales partijas virzienā - ārsts un ilggadējais Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis, kura balss pašreizējā domes sastāvā ir uzskatāma par izšķirošu. 

Iespējams, pret Elksniņu kā mēru nostājies zāļu bizness. Proti, Elksniņš, tāpat kā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), ir iestājies par ideju pilsētā izveidot pašvaldību aptiekas. Šādas idejas pretinieki gan ir lielie aptieku tīkli un tiem piederošās zāļu vairumtirdzniecības bāzes. Savukārt Elksniņš jau pirmajā savas darbības mēnesī ir lūdzis Zāļu valsts aģentūrai risināt lētu medikamentu nepietiekamības problēmu un sakārtot aptieku tīklus, pretējā gadījumā solot visas sistēmas pārvērtēšanu Satversmes tiesā.

Uz šīs nots ievērības cienīga ir politiski pieredzējušā un vairāku domes sasaukumu deputāta Zdanovska viena no darba vietām - vietējā poliklīnika Dinas, kas pastarpināti pieder uzņēmumam Repharm, kurai pieder arī lielākā Latvijas zāļu vairumtirgotāja Recipe Plus ar lielāko Latvijas aptieku tīklu Mēness aptiekas. Tāpat minētajai uzņēmumu grupai pieder arī vietējā poliklīnika OLVI, kuru vada Zdanovska māsa - Inta Vaivode. Vienlaikus Vaivode ir pieņemta arī darbā par Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieci veselības jautājumos un nevarētu nezināt par Elksniņa plāniem attiecībā uz aptieku tīkliem.

Zāļu vairumtirgotājs Recipe Plus ir arī viens no veiksmīgākajiem zāļu piegādātajiem Daugavpils reģionālai slimnīcai, un tam slimnīcas telpās ir sava Mēness aptieka. Tieši no šīs aptiekas Recipei Plus vajadzētu šķirties, ja Elksniņa ideja izveidot pašvaldību aptiekas pašvaldības medicīnas iestādēs - slimnīcās un poliklīnikās - realizētos.

Šīs gan nav visas liecības par "atkarību" no aptieku tīkliem Zdanovska un Vaivodes personīgajās biogrāfijās. Par svarīgāko varētu uzskatīt vēl 2008.gadā Zdanovska noslēgto līgumu ar Sentor Farm aptiekas, kas ir tās pašas Mēness aptiekas tirdzniecības zīmes īpašniece, saskaņā ar kuru bez jebkādam izsolēm lietošanā tika nodotas Daugavpils reģionālās slimnīcas telpas aptiekas atvēršanai.

Līguma darbības termiņš, Zdanovskim un Vaivodei vadot slimnīcu, vairākas reizes bez jebkādām iepirkuma procedūrām tika pagarināts pat līdz 2019.gada 31.decembrim.

Top komentāri

Sābrs Ontūns
S
Ja tas ir tā, tad Elksniņš nākamajās pašvaldību vēlēšanās iejās uz balta zirga.
iziadors
i
skaisti. tādus laikam mūsdienās nesēdina, tātad derētu nolinčot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas