Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Daugavpils zēns lūdz ļaut viņam dzīvot mierīgi

Pirms sešpadsmit gadiem Daugavpilī pazudušais zēns Ruslans — Vladimirs lūdzis savus bioloģiskos vecākus un aizbildņus vairāk nesniegt intervijas un nepiedalīties nekādos televīzijas šovos, tā Dienai pastāstīja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Ligita Strazda. Ruslans šopavasar sekmīgi pabeidzis pamatskolu un vēlas turpināt mācības vienā no Daugavpils vidējās profesionālās izglītības iestādēm.

«Mēs nesen visi kopā beidzot tikāmies bāriņtiesā, zēna bioloģiskā māte Irina, bioloģiskais tēvs Fjodors, kā arī Ruslans ar saviem aizbildņiem. Tikšanās laikā zēns no sirds lūdza visiem pieaugušajiem beidzot ļaut viņam mierīgi dzīvot.»

L.Strazda piebilda, ka, iespējams, zēnu sāpīgi aizskārusi bioloģisko vecāku piedalīšanās Krievijas televīzijas šovos, kuros publiski nepatīkami tikušas cilātas viņu ģimenes attiecības.

Zēns vēlreiz apliecinājis, ka viņš arī turpmāk vēlas palikt pie saviem aizbildņiem, jo gaida, kad no cietuma atgriezīsies Klaudija, sieviete, kura viņu uzaudzinājusi un kuru viņš joprojām mīlot. Turēta aizdomās par laupīšanu un par izvairīšanos no policijas, Klaudija šobrīd atrodas Iļģuciema sieviešu cietumā un gaida tiesas sēdi, kas notiks septembrī. Kaut arī ar zēnu strādāja psihologs, attiecības ar īsto māti un tēvu viņam pagaidām nav izveidojušās, par ko, kā piemetināja L.Strazda, nereti tiek kritizēta bāriņtiesa.

«Bāriņtiesa nevar uzspiest zēnam viņa izvēli. Vēl ir pagājis pārāk īss laiks. Es parasti saku tā — jūs nesteidzieties, laiks visu noliks savās vietās. Galvenais, ka jūs zināt, ka jūsu bērns ir dzīvs, vesels un, patiešām, gudrs un sakarīgs puisis,» saka L.Strazda.       

Kā Diena jau rakstīja, šī gada pavasarī Daugavpilī tika konstatēts, ka aptuveni 16 gadus vecs jaunietis nav iekļauts Latvijas Iedzīvotāju reģistrā, viņam nav sava personas koda un dzimšanas apliecības. Daugavpils bāriņtiesai radās aizdomas, ka bez dokumentiem esošais zēns varētu būt pirms 16 gadiem kādā lielveikalā no ratiņiem pazudušais pusotru mēnesi vecais bērns. Tika veiktas DNS analīzes, kas šīs aizdomas apstiprinājās. Zēns un viņa bioloģiskā māte nokļuva pasaules preses uzmanības lokā, visi gaidīja šī pārsteidzošā seriāla happy end, taču Ruslans, kuram piedzimstot tika dots vārds Vladimirs, izlēma dzīvot pa savam.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas