Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"De facto": Valsts kancelejā darbinieki nav darbā pat trīs mēnešus, jo piepelnās citur

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Premjerām
P
Valdi, dari kaut ko. Izrādās, ka mums te ir neaizskaramie speciālisti, kas lūk dokumentus ražo lidostās - nabadzīte. Tā vienkārši ir ņirgāšanās, izcili ņirgāšanās. Ja jūties izcils, ja gribi konsultēt, konsultē, bet neprasi vēl par to papildus naudu no valsts amata. Kā vispār nav kauna, šādi cilvēki ir nekavējoties jāatlaiž, ieskaitot Veismani. Nu kas tā ir par valsti, nu kāpēc? Un te nu ko lai saka cilvēki, jo ievēlēt mēs ierēdņus nevaram.
DD1
D
Kad vienreiz to MKanceleju izformēs. Acīmredzami valstij nevajadzīgs ietādījums. Barotava. Atstāt 2 studentus, kas sakopē dokumentus nevis imitē, ka kopē citu ministriju uzdevumus.
Ieva
I
Skaidrs, ka viņi nav vajadzīgi. Turklāt nekaitētu atcerēties par visām tām izmaksām, ko veic ņemot vērā formālo algu...
par konsultācijām
p
Cilvēki, kas strādā uz konsultāciju līgumiem ārpus Latvijas, darbojas galviņu nepaceļot līdz ģībonim . Maksimums kārtīgi gadā var izdarīt divus, divarpus 6 -7 menešu kontraktus, ja dienu skaits ļauj sakārtoties (piem 68 dienas 6 mēnešos vienā kontraktā). Plus tomēr visi strādā daudz vairāk dienu, strādā pa velti, lai tikai nokoptu darbus. Valsts iestādēs, protams, paralēli nestrādā, jo, tas reāli NAV iespējams - strādāt pilnu slodzi valsts darbā un konsultēt. Tomēr minētie honorāri īstenība ir ļoti lieli prieks vidustermiņa kontrakta.... izskatās ka vai nu reāli cilvēks ir strādājis daudz vairāk kā trīs mēnešus, bet vēl uz vietas on-line no sava darba ofisa darba laikā. Maksā jau tikai par darba dienām. Vai arī viņam ir bijuši kaut kādi ekskluzīvie 1000 Ls expert fee honorāri dienā. Kas gan maz ticams uz šī brīža projektu tirgus fona. Mans secinājums - tajā VK viņi vnk. neko nedara. Jeb vēl tiešāk - viņi tur nav vajadzīgi. Ja cilvēks 6 mēnešus gada dara citus darbus un viss notiek, tad jautājums, vai viņam maz tur jabūt. Jeb varbūt uz pusslodzi? Piemēram abi minētie var pāriet uz pusslodzi. Vai sezonas darbos, kā saldējuma pārdevēji?
cangals
c
Atkal TB kadri!!!! Nu cik var??? Tur tie;sam vairs normālu cilvēku nav...??? Kā Batjka sāka, tā šitie visu turpina!!!
jautājums
j
Interesanta doma. Un kam par labu tad spiego ierēdņi - konsultanti?
Galvu mednieks
G
Nevajag muldēt lieku - valsts kontroles darbinieki ir pirmie kandidāti darbam jūsu kompānijās, jo tie ir ļoti labi sagatavoti.
TanteSidra
T
_"Valsts kancelejā darbinieki nav darbā pat trīs mēnešus, jo piepelnās citur"_ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ne jau tie meneshi ir svarigi, butisks ir tas ka shiem darbiniekiem ir pieeja valsts noslepumam. shaubos ka pasutitaji Anglija, Danija vai caur tiem pastarpinati Krievija no shiem musu valsts Kancelejas pravieshiem perk padomus "ka pareizi saimniekot" un "ka labak dzivot". sho lietu detalizetu izmekleshanu mes itka varetu gaidit no SAB, protams ja vien SAB darbinieki savam pamatdarbam paraleli nepiestrada lidzigi par ekspertiem tam pasham arzemem.
Anna
A
Bez finansiālā te ir arī ētikas aspekts. Pētersones kundze noteikti labi zina, ka pastāv tāds viņai kā vasts pārvaldes darbiniecei pilnībā atļauts starptautiskās sadarbības veids kā Twinning projekti. Tieši tie ir domāti, lai Eiropas Savienības dalībvalsts publiskās pārvaldes iestādes darbinieki konsultētu citas valsts iestādi. Un darbs šādos projektos nav nekas nosodāms, tā ir pieredzes nodošana vai pat apmaiņa, taču tur faktiski ekspertīzi piedāvā viņas tiešais darba devējs - Valsts kanceleja. Līdz ar to, šiem cilvēkiem ir saistoši arī noslēpumu jautājumi etc. Un ja nepietiek ar šo iespēju, vēl ir arī TAIEX semināri, kuros arī publiskās pārvaldes eksperti var lasīt lekcijas citas valsts klausītājiem. Visu šo apmaksā ES un ar to nevajadzētu būt nekādai problēmai - ja Valsts kancelejai Pētersoni tobrīd nevajag, viņa var "celt kvalifikāciju" tur. Bet kā noprotams, strādāšana tajā Ramboll jau nav tāda veida konsultēšana. Un tieši tāpēc arī no citām valstīm augsta līmeņa eksperti šajos citos projektos iesaistās tikai tad, kad savu amatu ir pametuši. Bet Latvijā joprojām līdz elementāru lietu sapratnei vēl tālu, pat tik gudriem prātiem kā viņi paši to apgalvo.
Sirmais
S
Kur tad viņa nems informāciju savām konsultācijām .
Sirmais
S
Tikai prātā jucis var uzskatīt,ka valsts augstākie ierēdņ var strādāt par konsultantiem ārzemju f.irmās..Tā ir klaja spiegošana. Valstī faktiski ir ārkārtēja situācija un spiegiem būtu jāpiemēro nāves sods.Esam iekūlušies tādā purvā,ka ierēdņi nodevību uzskata par normālu biznesu.Ja neticat, tad paklausaties cik daudz dažādi ķeizariņi stāstīs ,ka tas ir bizness un tumšā tautiņa neko nesaprot, spiego vienīgi Kremlis ,bet mūsu bāliņi taisa biznesu.
Bezdievis
B
Nu tad arī jānoformē kā ir - uz pusslodzi! Vai jāatlaiž liekie, lai nav tik daudz brīva laika. Neviena pirvātfirma nevarētu atļauties tādus darbiniekus uz "pilnu slodzi".
Dace
D
Pētersone ir liekule! Lielās ar saviem goda rakstiem! Rozentāle arī lielījās, ka ordeni dabūjusi! Redzot šo "varoņu" darbus, jāsecina, ka godīgam cilvēkam gandrīz jānokaunas par šiem apbalvojumiem, kuri dāsni dalīti vairākumā "savējo" starpā.
vdz
v
Atceros B.Pētersoni no TF laikiem! Toreiz bija tāda cīnītāja , tāda patriote! Ielīda siltā vietiņā un viss patriotisms pazuda naudas makā! Nav ne skaudība, ne naids, bet izbrīna, ka Latvijā tikai valsts pārvaldē ir tie supermeņi, kas spēj vienā darba laikā pabūt neskaitāmos amatos! Man kā skolotājai arī gribētos būt tik superīgai, bet visu dienu un vēl vienu otru vakaru atņem viena darbavieta, jo es cenšos būt laba skolotāja! Vēlreiz saku - NESKAUŽ, bet RIEBJAS, ka ir cilvēki, kuri ir vienlīdzīgāki par citiem, un es to sajūtu kā pazemojumu un apsmieklu!
Ruta
R
augsti valsts ierēdņi sniedz konsultācijas ārzemniekiem, agrāk to vienkārši sauca par spiegošanu jeb valsts nodevību par ko pienācās bargs sods, pat nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas