Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

De facto: Valsts prezidents pieļauj bezpartejisku premjeru

Valsts prezidents Andris Bērziņš neizslēdz iespēju, ka premjera amatam varētu tikt nominēts bezpartejisks kandidāts. Intervijā Latvijas televīzijas raidījumam ''De facto'' prezidents pieļauj, ka šāda iespējamība var būt aptuveni 50 pret 50.

Bērziņš atzīst, ka tas, vai tiks nominēts bezpartejisks premjers, patlaban ir atkarīgs no pašām partijām. Viņaprāt, daudz lielākus šķēršļus, nekā mākslīgās sarkanās līnijas, liek cilvēciskās līnijas, un no tām vairs nevar atkāpties.

"Tad varēs sākt runāt par cilvēkiem, un tas būs tas sarežģītākais jautājums,'' saka Bērziņš. Viņš vēlas, lai partijas nāk ar piedāvājumu par visu Ministru kabinetu, kā arī Saeimas prezidija priekšsēdētāju un komisiju vadītājiem.

Tas, vai tiks nominēts Valdis Dombrovskis (V), ir atkarīgs no koalīcijas priekšlikumiem, saka Bērziņš. Tomēr uz precizējošu jautājumu, vai tad, ja koalīcija virzīs Dombrovski, Bērziņš šo kandidatūru akceptēs, atbilde nav viennozīmīgi skaidra: ''Izvērtēsim visi kopā. Tur ir vairāki konkrēti jautājumi, kas saistīti ar steidzīgiem aizdevuma noslēguma nosacījumiem, ar Hipotēku bankas attīstību, ''airBaltic'', arī ''Citadeli'' Tie ir jautājumi, kas radīja milzīgu ārējo parādu, un tie ir nekavējoši jautājumi, lai mēs tiktu pie skaidriem formulējumiem.''

Jāatgādina, ka ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un ''Saskaņas centra'' (SC) un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Dombrovskim. Savukārt "Vienotība" koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt, kā arī aicinājusi ZRP savu viedokli līdz tikšanās reizei rīt, 3.oktobrī, vēl pārdomāt.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas