Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Decembri prognozē nedaudz aukstāku nekā ierasts, Ziemassvētkos varētu būt atkusnis

Gaisa temperatūra gada pēdējā mēnesī varētu būt par vienu grādu aukstāks nekā norma, pieļauj Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi gan prognozē, ka Ziemassvētku laiks, visticamāk, paies atkušņu zīmē, taču iepriekš būs sasnigusi kārtīga sniega sega, tāpēc svētki tomēr varētu būt balti.

Kopumā Latvijā vidējā gaisa temperatūras norma decembrī ir -2.3º. (-4.3...-4.4º republikas austrumu rajonos līdz 0.0...-0.1º Baltijas jūras piekrastē). Arī nokrišņu daudzums gaidāms ap normu (norma centrālajos un austrumu rajonos 40-70 mm, Latvijas rietumu daļā 50-80 mm).

Mēneša sākumā laiks būs pārsvarā mākoņains, bez krasām laika apstākļu izmaiņām un ar nelielu nokrišņu daudzumu, kas gaidāmi galvenokārt dekādes sākumā. Gaisa temperatūra svārsties ap 0º: naktī būs no +4º jūras piekrastē līdz -4º austrumos, savukārt dienā gaiss iesils līdz +1...+4º. Nedaudz vēsāks laiks gaidāms dekādes beigās.

Mēneša otrajā dekādē gaidāmas ievērojamākas laika apstākļu izmaiņas: sakumā un beigās laiks būs sausāks un aukstāks, dekādes vidū siltāks un ar nokrišņiem - slapju sniegu, apledojumu, austrumos arī sniegu. Piekrastes rajonos iespējams lietus. Dominējoša gaisa temperatūra naktī būs 0...-5º, dažās naktīs tā austrumos pazemināsies līdz -10...-15º. Savukārt dienā pieturēsies +2...-3º robežās, daždien vietām noslīdēs līdz .-7º.

Mēneša noslēdzošajās desmit dienās arī laiks būs mainīgs, aukstuma periodi mīsies ar atkušņiem. Dominējoša tempera naktī gaidāma -4...-9º, dienā –1...-6º, savukārt austrumu rajonos naktī noslīdēs līdz -10...-15º, dienā sasniegs -7...-10º. Atkušņu laikā gaidāms neliels slapjš sniegs, sniegs, rietumu rajonos arī lietus, vietām migla. Gaisa temperatūra šajā periodā naktī paaugstināsies līdz 0...-6º, dienā būs -2...+3º.

"Visticamāk, atkusnis sakritīs ar Ziemassvētkiem laiku. Bet tā kā otrajā dekādē gaidāms sniegs un dominējošā temperatūra būs zem nulles, sniega sega, īpaši Austrumu rajonos, veidosies un arī saglabāsies Ziemassvētku laikā," teic sinoptiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas