Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dedzinot kūlu, Aglonas novadā nodeg saimniecības ēka

Marta pēdējā dienā – 31.martā, bijuši 48 kūlas ugunsgrēki. Turklāt Aglonas novadā kūlas ugunsgrēks ir nopostījis arī saimniecības ēku, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inga Vetere.Ja parasti, sākumā visvairāk kūlas ugunsgrēku ir Kurzemē, bet Latgalē, kur parasti sniegs nokūst vēlāk, arī kūlas ugunsgrēku „sezona” sākas vēlāk, tad šogad šie ugunsgrēki ir reģistrēti jau visos Latvijas reģionos, informē I.

Vetere. Turklāt parasti pirmajos reģistrētajos kūlas ugunsgrēkos izdegušās zemes teritorijas nav lielas, bet šogad jau pirmajās dienās dega ievērojamas platības. Tā, piemēram, Daugavpilī dega kūla četru ha platībā, Olaines pagastā – 6 ha, Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā – 10 ha. Vislielākais kūlas ugunsgrēks šogad bija Aglonas pagastā, kur dega kūla 20 ha platībā un liesmas pārsviedās arī uz saimniecības ēku, rezultātā nodega saimniecības ēka, taču ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt dzīvojamo māju. Dzēšanu apgrūtināja arī tas, ka ūdens bija jāpieved no kilometra attāluma.

Šogad pirmais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Liepājā 29.martā. Jau nākamajā dienā, 30.martā, reģistrēti septiņi ugunsgrēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas