Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Delna prasa veikt tāmes analīzi Gaismas pilij

Sabiedrība par atklātību Delna aicina kultūras ministru Intu Dālderi (TP) skaidrot sabiedrībai Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta iespējamo sadārdzinājumu un riskus, kas saistīti ar noslēgtā būvniecības līguma nosacījumu nepildīšanu, kā arī ierosina Kultūras ministrijai pārskatīt pasūtījumu, veicot tāmes ekspertīzi, lai meklētu ekonomiskās krīzes situācijai atbilstošus risinājumus, piemēram, izvēloties lētāku bibliotēkas iekšējo apdari.

Organizācija uzskata, ka, ja reiz Kultūras ministrijas noslēgtā līguma ar Nacionālo Būvkompāniju apvienību nosacījumi tiek būtiski mainīti, Kultūras ministrijai ir pienākums ne tikai „tirgoties” par būvdarbu termiņu pagarinājumu, bet arī apsvērt iespēju atkārtoti veikt tāmes ekspertīzi, lai pārskatītu tāmē iekļautos bibliotēkas iekšējās apdares un funkcionālos risinājumus atbilstoši budžeta un ekonomiskās krīzes situācijai.  

Kultūras ministrs otrdienas rītā telekompānijai LNT atzina, ka Gaismas pils būvniecība netiks pabeigta laikā, šis process varētu ievilkties par gadu vai pat ilgāk. Viņš atklāja, ka valdībā par to, kā Gaismas pils projektu turpināt, bijušas lielas diskusijas, līdz nolemts būvniecībai paredzēto finansējumu samazināt un nākamgad būvniecības procesam atvēlēti 12 miljoni (no plānotajiem 38 miljoniem nākamgad), kā arī vēl plānots finansējums būvuzraudzībai un citiem izdevumiem. Kopumā paredzētais finansējums samazināts apmēram par 60%. Par to informēti arī būvnieki, kuri patlaban domā, kā samazināt izmaksas, iespējams, veicot arī izmaiņas projekta iekšienē. "Projekts tiks turpināts, viņš nebūs pilnībā jāapstādina," sacīja ministrs, minot, ka būvnieki ne tikai strādās lētāk, bet arī darīs mazāk.

"Es domāju, ka nu jau tas visiem ir skaidrs - par tādu naudu nevar pabeigt laikā, tas ir pilnīgi skaidrs. Cik tas būs - to nevar precīzi pateikt, bet ja turpināsies šāds finansējums un viņš neuzlabosies nākotnē, tad, protams, tas ir gads un vairāk," ministrs atzina.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas