Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Delna: Šķēles atgriešanās politikā var būt postoša Latvijai

Tautas partijas valdes aicinājums oficiālajā politikā atgriezties partijas dibinātājam Andrim Šķēlem ir nepārprotams signāls sabiedrībai, kādu Latvijas nākotni vēlas redzēt šī valdības koalīcijas partija, vērtē sabiedrības par atklātību _Delna _vadītāja Lolita Čigāne. Atbalsts Andrim Šķēlem Tautas partijas iekšienē parāda, ka daudzi politiski aktīvie iedzīvotāji netic godīgas politikas iespējām Latvijā, secina Delnas pārstāve.

Valsts varas izmantošana privātam labumam, savējo atbalstīšana un manipulācijas ar tiesisko regulējumu – tās ir tikai dažas no izpausmēm, kas nozīmīgi bremzējušas Latvijas attīstību pēdējos desmit gadus, kopš Andris Šķēle un  Tautas partija ar dažiem pārtraukumiem ir bijuši pie varas, viņa vērtēja.

L.Čigāne min, ka A.Šķēle ir politiķis, kura vārds pagātnē saistīts ar virkni valsts nozagšanas skandālu, piemēram, Latvijas valstij piederošo pārtikas pārstrādes uzņēmumu privatizāciju, necaurskatāma finanšu darbību ar ārzonu firmām, G-24 kredītu izsaimniekošanu, Latvenergo 3 miljonu afēru. 2005.gada pašvaldību vēlēšanās A.Šķēle bija iesaistīts sarunās, kurās tika organizēta kukuļošana, lai panāktu Jūrmalas mēra ievēlēšanu, norādīja L.Čigāne. Par tautas teicienu ir kļuvis A.Šķēles sarunas laikā ieteiktais Latvijas amatpersonu izvēles princips, ka jābalso par „lielāko kretīnu”, viņa atgādina.

Delna arī norāda, ka Tautas partija organizēja pozitīvisma kampaņu pirms 2006.gada Saeimas  vēlēšanām. Arī pēdējā laika A.Šķēles izteikumi par lata devalvāciju radot priekšstatu par vēlmi izmantot politiku un valsts ekonomisko situāciju sava labuma gūšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas