Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Delna vērtēs pašvaldību deputātu kandidātu sarakstus Rīgā un Jūrmalā

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām Sabiedrība par atklātību Delna veiks pētījumu, kurā analizēs partiju iekšējo demokrātiju deputātu kandidātu sarakstu veidošanā, kā arī vērtēs vēlēšanu sarakstos iekļautās personas Rīgas un Jūrmalas pašvaldību vēlēšanās, informē Delna.

Delna šonedēļ ir izsūtījusi informatīvu vēstuli visām lielākajām politiskajām partijām, kas gatavojas kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā un Jūrmalā, aicinot partijas atbildīgi strādāt pie vēlēšanu sarakstu veidošanas, neiekļaujot tajos personas ar apšaubāmu reputāciju.

Partiju iekšējā organizācija un tas, kā tās veido vēlēšanu kandidātu sarakstus un kādus kritērijus izvirza saviem vēlēšanu kandidātiem atspoguļo partiju izpratni par demokrātiju, atklāj partiju darbības principus un mērķus, kuriem visdrīzāk partija sekos arī ievēlēšanas gadījumā, norāda Delna.

Tā analizēs partijas biedru iesaisti kandidātu sarakstu veidošanā, kā arī sekos līdz vēlēšanu sarakstos iekļauto partiju kandidātu iepriekšējai darbībai, pievēršot sabiedrības uzmanību gadījumiem, kad sarakstos iekļauti kandidāti ar neviennozīmīgu reputāciju. Piemēram, ja partijas deputāta kandidātam ir izvirzīta apsūdzība par iespējamu iesaisti koruptīvās darbībās, ja kandidāts ir atradies interešu konfliktā, ja kandidāts ir ar apšaubāmu reputāciju saistībā ar iespējamu neētisku rīcību vai iesaisti koruptīvās darbībās, kandidātam ir lieli skaidrās naudas uzkrājumi un viņš/viņa nespēj to pamatot vēlētājiem, kandidātam vai tā pārstāvētajam uzņēmumam ir lieli nodokļu parādi pret valsti, kandidāts vairākkārtīgi ir mainījis politiskās partijas. Kandidāti tiks vērtēti pēc publiski pieejamās informācijas, kāda atrodama plašsaziņas līdzekļos, ziņu aģentūru materiālos, datu bāzēs.

Rīgas un Jūrmalas pašvaldības korupcijas skandāli ir skāruši visplašāk un pieņēmums, ka šajās pašvaldībās valda savtīgas biznesa nevis pašvaldības iedzīvotāju intereses, ir dzīvs un bieži lietots publiskajā telpā. Kandidējot pašvaldību vēlēšanās, partijām ir jāpiedāvā savs risinājums, kā mainīt pašreizējo situāciju, paredzot pretkorupcijas pasākumus vēlēšanu programmās un vēlēšanu sarakstos iekļaujot deputātu kandidātus ar labu reputāciju, uzskata Delna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas