Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Demakova: lielu neveiksmju Dziesmu un deju svētkos nebija

Kultūras ministre Helēna Demakova (TP) ir gandarīta par veiksmīgo dziesmu un deju svētku norisi, norādot, ka par lielām neveiksmēm runāt nevar, vien tehniskām niansēm. Ministre pirmdien intervijā Latvijas Radio, vērtējot svētkus, sacīja: "Manuprāt, viss izdevās lieliski, var runāt vienīgi par tehniskām detaļām.. Galvenais ir prieka nospiedums." Ministre uzsvēra, ka šie svētki ir nepieciešami, lai uzturētu tradīciju, kā arī lai veidotu nacionālo pašapziņu.

Ministre pauda, ka pašlaik nevajadzētu skaldīt matus, vērtējot svētkus. Pēc viņas teiktā, tas ir jāatstāj profesionāļu ziņā. Taču viņa uzsvēra, ka patlaban ir īstais brīdis, lai runātu par Valsts prezidenta Valda Zatlera aicinājumu skolu obligātajās programmās iekļaut dziedāšanu.

"Ja mēs gribam palikt latvieši, vai tiešām mēs nevaram atrast šo vienu stundu nedēļā," sacīja Demakova, aicinot atbildīgos Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņus ieklausīties gan prezidentā, gan viņā.

Kultūras ministrija un dziesmu svētku virsdiriģenti jau vairākus gadus mēģina pārliecināt Izglītības un zinātnes ministriju par mūzikas mācības nepieciešamību skolās, lai sekmētu dziesmu svētku tradīcijas ilgtspējīgu turpināšanos, aģentūru BNS informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Zvirbule.

Par vienīgo lielo neveiksmi Demakova nosauca lielos pārrāvumus svētku atklāšanas gājiena laikā. "Tam ir jānorit raitāk," viņa teica.

"Dziesmu un deju svētki spilgti apliecinājuši Latvijas nacionālās kultūras vērtību un spēku globalizācijas apstākļos. Ar dziesmu svētkiem mēs sevi apzināmies kā latviešus," uzsvērusi Demakova.

Viņa izteikusi pateicību Zatleram un Ministru prezidentam Ivaram Godmanim par piedalīšanos vairākos svētku sarīkojumos.

Ministre uzsvērusi kopumā ļoti sekmīgo Dziesmu svētku biroja veikumu Romāna Vanaga vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas