Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Demakova pērn noguldījusi 361 tūkstoti eiro

Bijusī kultūras ministre un pašreizējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pasniedzēja Helēna Demakova (Tautas partija) pērn depozītos noguldījusi kopumā 361 tūkstoti eiro (253 710 latu).

Par to liecina ieņēmumu deklarācija, kuru Demakova Valsts ieņēmumu dienestā iesniegusi par pirmo gadu pēc ministres pienākumu pildīšanas. Demakova kultūras ministres pienākumus beidza pildīt pērn 14.janvārī.

Viņa termiņdepozītā noguldījusi 183 tūkstošus eiro, bet progresīvajā depozītā - 178 tūkstošus eiro.

Vēl Demakova pērn samaksājusi 4050 latu par mājas fasādes apdari un citiem darbiem pēc līguma, kā arī 2322 latus par remontu.

Demakovas ienākumus pērn veidoja alga par darbu LMA - 15,7 tūkstoši latu, kā arī alga no Valsts kancelejas - 841 lats, bet kompensācijā par darba zaudēšanu viņa saņēmusi 6441 latu. Tāpat Demakova pērn saņēmusi stipendiju no Kultūras akadēmijas 2800 latu apmērā, kā arī procentus no termiņdepozīta - 1680 eiro (1181 lata) apmērā. Viņas ieņēmumus veido arī honorāri - no "Dienas medijiem" viņa saņēmusi piecus latus, no "Rīgas Laika" - 223 latus, bet no SIA "Neptuns" - 81 latu.

Bijušajai kultūras ministrei nav parādsaistību, kā arī viņa nav izsniegusi aizdevumus.

Savukārt bankās viņai glabājas kopumā aptuveni 132 tūkstoši latu, taču absolūti lielāko daļu savas naudas Demakova glabā eiro jeb kopumā 174 550 eiro (122 674 latus).

Vēl Demakovai pieder māja Skrīveru novadā, bet kopīpašumā - zeme Siguldas novadā. Viņa arī vairs neīrē dzīvokli Rīgā no Pola Entonija Ešvorta.

Demakova bez darba LMA ir arī vairāku organizāciju biedre - viņa darbojas Baltijas-Melnās jūras aliansē, ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības goda padomes locekle, kā arī Pilsoniskās izglītības centra fonda biedre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas