Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Deputāti: jau tagad jānosauc Valsts prezidenta amata kandidāti

Valsts prezidenta amata kandidāti jānosauc pēc iespējas ātrāk, portālam _Diena.lv _šādu viedokli pauda lielākā daļa Saeimā pārstāvēto partiju deputāti.

Zaļo un Zemnieku savienības deputāts Augusts Brigmanis piekrīt Kārļa Šadurska (Pilsoniskā savienība) ierosinājumam vienoties par prezidenta amata kandidātiem jau šobrīd. Vienlaikus gan norādot, ka Vienotībai jāizlemj, kas šo procesu virza – Solvitas Āboltiņas sabiedriskā komiteja prezidenta amata kandidātu vērtēšanai, ministru prezidents Valdis Dombrovskis vai kāds cits. “Ja vienošanās ir, nav ko “vilkt garumā”,” piebilda A.Brigmanis.

Vienotības pārstāve Ilma Čepāne uzskata, ka pēc iespējas ātrāk būtu jānosauc prezidenta amata kandidāti, jo “tas ir visas Latvijas interesēs”. “Manuprāt, esam nonākuši strupceļā, jo, no vienas puses Valsts prezidents Valdis Zatlers neko nesaka, no otras puses nesaka arī politiķi,” par neskaidro situāciju stāsta I.Čepāne.

“Lai nav tā kā ar tiesībsargu. Cilvēki Latvijā jau nav muļķi, viņi saprot šo politisko tirgošanos,” apgalvoja deputāte.

Opozīcijas deputāts Valērijs Agešins (Saskaņas centrs) apgalvoja, ka par prezidenta amata kandidātiem jādiskutē īsi pirms lēmuma pieņemšanas. Vienlaikus V.Agešins uzsvēra, ka tiem, kuri vēlas pretendēt uz šo amatu, šo trīs mēnešu laikā sevi aktīvi jāpierāda un jāiepazīstina sabiedrība ar sevi.

“Nosaukt šodien kādu cilvēku nav iespējams, bet īsi pirms noteiktā termiņa, izvērtējot prezidenta kandidāta pilnvērtīgu priekšvēlēšanu kampaņu, programmu un uzklausot sabiedrības viedokli, jāpieņem lēmums,” savu nostāju skaidroja V.Agešins.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs portālam Diena.lv atzina, ka prezidenta amata kandidātiem jābūt zināmiem jau aprīļa sākumā. “Normāli būtu, ja jau aprīļa sākumā būtu iespējamās kandidatūras, lai varētu noritēt publiskās debates,” apgalvoja. Dz.Rasnačs.

Partiju apvienības Par Labu Latviju! deputāte Rita Strode norādīja, ka šobrīd ir pēdējais laiks nosaukt prezidenta amata kandidātus. “Trīs mēneši vairs nav nekas! Šis ir ļoti nopietns amats, un uzzināt pretendentus pēdējā sekundē nav labi,” apgalvoja R.Strode.

Kā vēlāko iespējamo termiņu kandidātu nosaukšanai deputāte minēja tūlīt pēc Lieldienām. “Ja būtu tautas vēlēts prezidents, tad kandidātus mēs zinātu jau šobrīd. Man šķiet, ka tas būtu pareizāk,” piebilda R.Strode.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas