Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Deputāti kritizē Puķīti un priecājas, ka Jansons ir pamanījis latviešu cilvēktiesības

Pēc tiesībsarga Jura Jansona ziņojuma uzklausīšanas deputāti izmantoja iespēju, lai reizē gan uzslavētu, gan kritizētu tiesībsargu, kā arī kritizētu Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieku Visvaldi Puķīti.

"Manuprāt, pozitīvi ir tas, ka tiesībsargs ir pamanījis, ka Latvijā tiek aizskartas arī valsts pamatnācijas - latviešu - intereses, un tas ir akcentēts ziņojumā par naida runu. Tiek atzīts, ka naida runa Latvijā tiek vērsta pret Latvijas valsts nāciju," norādīja deputāte Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), aicinot ne tikai pamanīt faktu, ka latviešiem ir cilvēktiesības, bet arī pie tā strādāt.

Politiķe arī norādīja uz nepieciešamību veikt grozījumus Krimināllikumā, kur būtu definēta naida runa un paplašināts soda mēru piemērošanas spektrs.

Deputāte Lolita Čigāne (V) pauda vilšanos, ka tiesībsarga ziņojumā 179 lapās labas pārvaldības principam ir veltītas tikai piecas lapas. "Salīdzinot ar citām ziņojuma daļām, labai pārvaldībai veltītā sadaļa ir, manuprāt, nepietiekami detalizēta un varētu būt daudz vairāk izvērsta," norādīja deputāte. Viņa vēlas, lai tiesībsargs tā vietā, lai risinātu specifiskus jautājumus, sāktu raudzīties plašāk uz labas pārvaldības jautājumiem un skaidrāk formulētu konkrētas sava darba prioritātes.

Politiķis Kārlis Seržants (ZZS) debašu laikā atminējās pirms pieciem gadiem notikušu incidentu, kad Valmieras cietumā "diezgan brutāli un pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likumu" nošauti četri suņi. "Kad mēs vēršamies pie Puķītes pēc skaidrojuma, kā tas var būt, ka valsts iestādē notiek šādas lietas, viņš mums tā bravūrīgi atbildēja, "ka suņi ir mūsu inventārs, ko mēs gribam, to mēs arī darām"," norādīja deputāts.

Seržants uzsvēra, ka pēdējā laikā izskanējušie Puķītes komentāri par ieslodzīto pašnāvībām cietumos liek domāt, ka "šāda paša pieeja viņam ir arī [pret] cilvēkiem".

Kā ziņots, tiesībsargs šodien Saeimā sniedza atskaiti par pagājušajā gadā paveikto. Cita starpā viņš vērsa uzmanību, ka, neskatoties uz to, ka ir sniegtas konkrētas rekomendācijas, situācija cilvēku nodrošināšanā ar tehniskajiem palīglīdzekļiem nav uzlabojusies.

Tāpat Jansons norādīja, ka valsts nav pietiekami rīkojusies, lai visi bērni varētu augt ģimenēs. Viņš atkārtoti aicināja atbildīgās amatpersonas rīkoties, lai pārtrauktu prettiesiski no vecākiem pieprasīt mācību līdzekļu iegādi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas