Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Deputātiem naudas atmazgāšanas likums jālabo līdz 4.jūlijam

Valsts prezidenta Valda Zatlera otrreizējai caurlūkošanai nodoto likumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu Saeima ceturtdien nodeva Aizsardzības, iekšlietu un pretkorupcijas novēršanas komisijai, nosakot, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 4.jūlijs, bet Saeimas sēdē to paredzēts skatīt 10.jūlijā.

Atbildīgās komisijas vadītājs Juris Dalbinš (TP) ierosināja priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt līdz šodienas 17:00, bet TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinksis (TP) iebilda, uzskatot, ka tas ir pārāk nopietns likumprojekts.

Diena jau rakstīja, ka ka Valsts prezidents pamatojumā Saeimai uzsvēris, ka parlamentā pēc Viļņa Edvīna Breša (ZZS) priekšlikumiem pieņemtā likuma redakcija sašaurina gan noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas jēdzienu, un to, kādas darbības par tādām uzskatāmas, gan personu loku un viņu vainu, kas ir saistīta ar naudas atmazgāšanu. Prezidents vērsis uzmanību arī uz likuma pieņemšanas laikā dzimušo V.E.Breša priekšlikumos iekļauto juridisko jēdzienu "mutatis mutandis", sakot, ka "manuprāt, no labas juridiskās tehnikas viedokļa raugoties, šajā gadījumā atsauce uz "mutatis mutandis" lietošanu ir pat lieka". V.Zatlers akcentējis vēl vairākas likuma nepilnības, un, paužot, ka līdz ar EK pret Latviju ierosināto pārkāpuma procedūru par kavēšanos nodrošināt šī likuma pieņemšanu līdz pērnā gada 15.decembrim, lūdzis Saeimu caurlūkot likumu iespējami ātrāk.

Savukārt ģenerālprokurors Jānis Maizītis Latvijas radio ceturtdien atzina, ka pēdējā laikā Latvijā parādās pietiekami daudz tiesību normu, kas nevis palīdz noziegumu apkarošanā, bet to ierobežo un traucē.

“Pašos sākumos likums bija pietiekami precīzi izstrādāts, atbilda starptautiskajām regulām par naudas atmazgāšanu un pēkšņi pēc komisijas sēdes parādās viena deputāta viedoklis, ko Saeima pietiekami lielā vienprātībā atbalsta,” teica ģenerālprokurors. J.Maizītis to nosauca par incidentu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas