Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Deputātu kandidāti sāk iesniegt sarakstus Rojas un Mērsraga pašvaldības vēlēšanām

Deputātu kandidāti sarakstus varēs iesniegt no 29.oktobra līdz 8.novembrim Rojas novada vēlēšanu komisijai, informē ziņu aģentūra LETA.

Vēlēšanas notiks pašreizējā Rojas novada teritoriālajās vienībās - Rojas pagastā un Mērsraga pagastā. Rojas pagastā būs izveidoti četri vēlēšanu iecirkņi, bet Mērsragā - viens vēlēšanu iecirknis.

Rojas un Mērsraga pašvaldību vēlēšanās sarakstus plāno iesniegt partija "Demokrāti.lv", "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kā arī vēlētāju apvienība, kuras nosaukums vēl nav izdomāts.

Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, kura pašvaldībā ievēlēta no partijas "Demokrāti.lv" saraksta, arī šajās Rojas novada domes vēlēšanās plāno kandidēt šīs partijas sarakstā, kurā viņai būs pirmais kārtas numurs.
Pavisam šajā sarakstā būs maksimālais atļautais kandidātu skaits - 16. Demokrāti.lv savu sarakstu plāno iesniegt 1.novembrī.

Neoficiāla informācija liecina, ka Rojas novada domes vēlēšanām savu kandidātu sarakstu plāno iesniegt arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un tiek veidots vēl vismaz viens kandidātu saraksts.

Savukārt no Mērsraga ievēlētais Rojas novada domes deputāts Lauris Karlsons Mērsraga novada domes vēlēšanās plāno kandidēt ar pirmo kārtas numuru no vēlētāju apvienības saraksta, kuram vēl neesot izdomāts nosaukums. Arī šajā sarakstā būs maksimāli atļautais deputātu kandidātu skaits - 16.

No šī saraksta kandidēs vairāki deputāti, kuri 2009.gadā ievēlēti Rojas novada domē no Mērsraga (L.Karlsons, Aigars Šteinbergs, Vija Klēvere), kā arī virkne citu kandidātu - spēkavīrs Mareks Jēkabsons, Mērsraga ostas pārvaldnieks Jānis Budreika u.c. mērsradznieki.
Pēc L.Karlsona rīcībā esošās informācijas, viena no Mērsraga Rojas novada domē ievēlētā deputāte vairs nevēlas kandidēt vēlēšanās, bet divi pārējie no Mērsraga ievēlētie deputāti, iespējams, kandidēs no kāda cita saraksta.

Kandidātus sarakstam, kur ar pirmo kārtas numuru izvirzīts L.Karlsons, ieteikuši Mērsraga iedzīvotāji sapulcē, kas notikusi pagājušajā svētdienā. Sapulce bijusi kupli apmeklēta - tajā piedalījušies 260 iedzīvotāji. Ja nebūs nekādu aizķeršanos, kandidātu sarakstu plānots iesniegt jau sestdien vai vismaz tuvāko dienu laikā.

Pašvaldību vēlēšanas Rojā un Mērsragā notiks šī gada 18.decembrī, kad vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22. Vēlētāji, kuri kādu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties vēlēšanās 18.decembrī, no 15.decembra līdz 17.decembrim varēs izmantot iespēju nobalsot iepriekš.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas