Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dibinās partiju Vienotība

Valkā sestdien notiks partijas "Vienotība" dibināšanas kopsapulce, kurā tiks lemts par jaunās partijas statūtiem un programmu, kā arī ievēlēta partijas vadība un apstiprināts premjera amata kandidāts – pašreizējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis.

Sapulcē plānots apstiprināt arī Dombrovska Latvijas izaugsmes plānu, informēja partijā.

Dalību partijā savos kongresos atbalstījušas visas trīs pašlaik apvienībā ietilpstošās partijas – "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai". Reorganizācijas līguma projekts paredz, ka partija "Vienotība" tiek izveidota, saplūstot trim partijām.

Plānots, ka jaundibināmās partijas līdere būs apvienības un JL vadītāja un 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bet kopumā valdē darbosies 15 cilvēku – Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Jau vēstīts, ka dienu pirms kongresa – piektdien – PS paziņoja, ka nevarēs atbalstīt reorganizācijas līguma projektu, ja tam netiks pievienots pielikums par to, kā tiek pieņemti būtiski politiski lēmumi. Prasība papildināt līgumu sekoja "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas un Edgara Jaunupa izteikumiem medijos par koalīcijas aprisēm pēc 11.Saeimas vēlēšanām un sadarbību ar "Saskaņas centru". Tomēr dienas laikā nesaskaņas tika atrisinātas un PS prasības pieņemtas "Vienotības" valdē kā atsevišķs dokuments.

Partijas "Vienotība" statūtu projektā sacīts, ka partijas mērķi ir: stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme; demogrāfiskās situācijas uzlabošana, rūpējoties par straujāku tautas ataudzi; izglītota, brīva, toleranta un vispusīga cilvēka personības attīstība; tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšana, korupcijas izskaušana; valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšana līdz pat pašvaldībām; līdzvērtīgas ekonomiskās, sociālās, kultūras un sporta attīstības iespējas visiem Latvijas cilvēkiem un novadiem; latviešu tautas lingvistisko pamattiesību nodrošināšana un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un vienīgās oficiālās valodas lietošana; tautas garīgo vērtību, latviešu valodas, kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana un attīstība; kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe, solidāra un ilgtspējīga sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēma; droša vide, tālredzīga un saimnieciska lauku un lauksaimniecības politika; stipra pilsoniskā sabiedrība, aktīva pilsoņu līdzdalība valsts pārvaldīšanā un politiskajos procesos; Latvijas kā nacionālas un laikmetīgas Eiropas valsts veidošana.

Partijas dibināšanas kopsapulce sāksies plkst.13.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas