Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Dienas topa rezultāts – priecājas gan pirmo, gan pēdējo vietu ieguvēji

"Par mani droši vien balso, jo pirms desmit gadiem, vēl pusaudža gados, aizsāku kustību Visu Latvijai!, kas nu ir izcīnījusi vietu parlamentā un valdībā," saka pagājušajā nedēļas Dienas topa pirmās vietas ieguvējs Raivis Dzintars.

Viņš gan atzīst, ka priekšgalā nav kāda viena iemesla dēļ, bet, visticamāk, tas esot daudzu lietu kopums, kā arī tas, ka ir viena no redzamākajām partijas sejām. "Mani vairāk zina, bet domāju, ka arī daudzi citi ir pelnījuši šo novērtējumu."

Jau kopš jaunās Saeimas darba uzsākšanas portāla Diena.lv apmeklētājiem ir iespējams balsot par sev tīkamākajiem deputātiem, kā arī ielikt mīnusu tiem, kuri nav pildījuši kādu solījumu vai neatbilst vērtētāja politiskajai gaumei. Pirmajās nedēļās topu virsotni pārmaiņus ieņēmuši Nacionālās apvienības, Zatlera reformu partijas (ZRP) un Vienotības pārstāvji, savukārt Saskaņas centrs (SC) līdz šim novērtēts vissliktāk, ko paši partijas pārstāvji skaidro ar portāla apmeklētāju nacionalitāti. Topu Diena.lv plāno apkopot arī turpmāk, novērojot pārmaiņas respondentu viedokļos parlamenta darba laikā.

"Varbūt es nepietiekami aktīvi darbojos," smejas Jānis Lāčplēsis, kurš saņēmis vismazāko balsu skaitu no Vienotības frakcijas deputātiem. Viņš gan nav partijas biedrs, kā arī skaidro, ka nav uzstādījis sev mērķi ieņemt vadošus un sabiedrībā redzamus amatus. Viņš vairāk darbojoties tieši reģionālo jautājumu jomā, kas arī varētu izskaidrot salīdzinoši zemāku punktu skaitu kā partijas saraksta un topa līderim Vienotības rindās – Valdim Dombrovskim.

Starp ZRP biedriem visaugstāk novērtēts ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, bet viszemāk Inita Bišofa, ko arī varētu skaidrot ar mazo atpazīstamību. V. Dombrovskis, uzzinot par savu rezultātu partijas biedru starpā, ir patīkami pārsteigts, taču norāda, ka ar pašslavināšanos negribot nodarboties, jo vēl nekas neesot sasniegts. "Esmu apmierināts, ka pēdējos mēnešos partijai, par spīti sākotnējām grūtībām, ir izdevies saliedēties un panākt kopēju virzienu uz mērķiem, bet mēs vēl tikai mācāmies strādāt Saeimā un valdībā," Dienai.lv atklāj ZRP biedrs.

Vidēji Dienas.lv aptaujā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedri ir vērtēti līdzīgi kā ZRP deputāti – no partijas vislielāko atbalstu guvis bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet vismazāko Jānis Klaužs, kurš savulaik uz ZZS pārnāca no Tautas partijas. "Varbūt es tāds praktisks cilvēks – arī laiku atpakaļ praktiķi mani labi vērtēja," spriež J. Dūklavs. "Tur varbūt lauku cilvēki balsojuši, neko tādu jau neesmu izdarījis, bet aptauju gan neesmu redzējis – pašlaik pa mežu ņemos."

Vissliktāk Dienas.lv aptaujā klājies apvienības SC deputātiem, kuru punktu skaits tikai ar dažiem izņēmumiem ievērojami atpaliek no citu frakciju pārstāvjiem. "Dienas auditorija nav Saskaņas un mani vēlētāji," skaidro topa pēdējās vietas ieguvējs Nikolajs Kabanovs. Viņš spēj pamatot arī to, kāpēc citam SC deputātam Sergejam Dolgopolovam tomēr ir salīdzinoši daudz labāks vērtējums – viņš esot plašāk pazīstams saimnieciskais vadītājs (bijušais Rīgas vicemērs – red.), viņam ir maigāks raksturs, kā arī daudz labākas latviešu valodas zināšanas. Par savu vietu topā N. Kabanovs gan tikai priecājoties. "Jo negatīvāk pret mani ir noskaņoti latviešu vēlētāji, jo lielāks man ir atbalsts krievu vēlētāju vidū," pārliecināts deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas