Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dienesta auto nodokļa vietā, iespējams, ieviesīs fiksētu maksājumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
@
@
SIA darbinieki var gūt labumu tā, kā šefs atļauj, jo valsts arī gūst labumu, neprasot, kā tās pilsoņiem vajag. Valsts nav domāta sev vai ierēdņiem!
w
w
tas viss tiek domāts viena iemesla dēļ- kā valsts un pašvaldību darbinieki varētu likumīgi uz nebēdu izmantot transportu, kuru sarūpējis nodokļu maksātājs.A- pie reizes- lai privātais SIA par savu nopelnīto autiņu vēl samaksā pat to, ka tajā ir iekāpis.Kas var būt vienkāršāk- valsts un pašvaldību inventāru personiskajām vajadzībām AIZLIEGTS IZMANTOT, privātais ar savu mantu drķst rīkoties pēc savām vajadzībām.Bet tagadējā nodokļa autorus žurnālisti varētu izbīdīt "studijā", lai tauta redz- kur muļķībai sākums
Viss
V
Tikko izlasīju ka Linda Mūrniece, kas privātām vajadzībām, darba laikā lietoja operatīo transportu un šīs lietas aizmālēšanai iesaistīja arī drošības dienesta resursus ir atkal ielikta ministra krēslā. Kārtējo reizi viela pārdomām par odokļumaksāšanas lietderību un klerku izpratni par ētiku.
kampars nāk no tukuma?
k
Valsts ierēdnis kura mašīna nav paša nopelnīta maksā 20Ls mēnesī braucot personīgajām vajadzībām kaut visu dienu.. (visu pārējo - apkopi uzturēšanu apdrošināšanu mksā nodokļumaksātājs) Privātfirmas īpašnieks par katru auto maksā 90Ls (40ls lietotājs+40Ls firma + nodokļi) mēnesī pat tad, ja auto privāti izmantots tikai 1 stundu mēnesī. Secinājums: Šis nodoklis ir netaisnīgs. Un kamēr Kampara mērķis būs par katru cenu iekasēt naudu nevērtējot loģiku un taisnīgumu - šī valdība varēs sūkāt ķepu.
bikses pilnas
b
Kaut kas tai finansu ministrijā atkal ar tiem nodokļiem nogājis greizi. Atkal bikses pilnas, bet kase tukša.
anonīmais šakālis
a
Par vieglo auto ir jāmaksā 26% ienākuma nodoklis, 34% sociālais nodoklis un 21% pvn! Komercauto var būt no šiem nodokļiem atbrīvoti! Ja gribi nabagu valstī ar X5 braukāt, maksā nodokli par fīču!
anonīmais šakālis
a
Ko, bulku vāģis ar 500. mersi vienā cenā?
zihers
z
Domāju, ka jau no paša sākuma ideja par šādu nodokli bija utopiska kaut vai administrēšanas dēļ. Budžeta iestādēs nebūtu pieļaujama izmantošana personīgām vajadzībām. Komersanti paši nosaka autotransporta izmantošanu, ja izdevumus var pamatot, tad protams nav nodokļa, ja nevar, tad parādās summa, kuru apliek ar nodokli. Vai esošā situācija (bez kroplīgās idejas par transporta nodokli) ar VID pārbaudēm un uzrēķiniem neregulēja izdevumu pamatotību?
mazais ciniķis
m
viens no labākajiem piemēriem, ka JL iesaiku "jēlie" ir godam nopelnijis
smalki
s
Ironizē vien. Bet ieskaties Dienas arhīvos. Tad smieklīgāk sanāks.
murgs
m
Skaistums nāk no iekšām, Viss labais nāk no TP.
absurds.
a
Kad TP pagājušajā gadā piedāvāja noteikt nelielu fiksētu dienesta auto nodokli, tad Finanšu ministrijas grūtgalvīši blēja savu blējamo. Tagad sāk pūst iznīcinātās TP stabulē.
īsumā
ī
ko domā pēc mašinas tilpuma? Vai jums vispār ir auto?Vai arī esat PLL fans varbūt? Vecs fordiņs vai audiks var būt gandrīz vienāda tilpuma ar visjaunākjiem modeļiem.... UK šis nodoklis ir sekojosš- nav tas jāmaksā, ja lietojot privāti pats apmaksā degvielu vai arī ja alga ir minimālā (tur nav nodoklis arī par dienesta dzīvesvietu ,ja stundas likme ir minimālā utt. u.c.) Pie mums progresīvā ieviešanai tikai piektais gads būs risinājums
īsumā
ī
daudzi jau tos auto pārdevuši, jo tagad krīzes apstāklos vairs sanāk vairāk braukāt pa tukšo vai personīgos nolūkos. Un galu galā- ja auto stāv nelietots ,tas pārvēršas par lūzni. paprasiet jebkuram autoražotājam.
aro
a
Laikam jau lēnām mūsu valdība arī nāk pie prāta, nespēju vēl joprojām saprast kāpēc tas netika izdarīts uzreiz, būtu jau normālu summu iekasējuši. Mums ir CSDD, kas to var iekasēt un nav nekas jauns jāizdomā, katru gadu no katras juridiskās automašīnas iekasē pēc mašīnas tilpuma un viss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas