Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dienesta pārbaude: agresīva vīrieša nošaušanā policists ieroci lietojis pamatoti

Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs (IDB) pagājušajā nedēļā pabeidzis dienesta pārbaudi par kāda pretterosima vienības "Omega" darbinieka rīcību, kad, aizturot kādu agresīvu vīrieti, tika pielietots dienesta ierocis un cilvēks tika nošauts. Pārbaudē atzīts, ka ierocis ir lietots pamatoti, informēja VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena.

Vīrietis, kuru 2.janvārī nošāva kāds pretterosima vienības "Omega" darbinieks, iepriekš jau bijis sešas reizes tiesāts. Viņš bijis iepriekš tiesāts par laupīšanām, zādzībām un automašīnas vadīšanu reibumā.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Operatīvās vadības nodaļā 2.janvārī plkst.18.45 tika saņemta informācija par to, ka Ozolnieku novadā, Sidrabenes pagastā, Emburgā, kādā mājā notiek konflikts un viens no viesiem - 1955.gadā dzimušais E. - draud nošaut klātesošos ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Policists, mēģinot pārtraukt konfliktu, nošāvis satrakojušos vīrieti.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki noskaidroja, ka pie sievietes, kura dzimusi 1936.gadā, bija atnācis ciemos viņas kaimiņš - 1955.gadā dzimušais E. -, kurš ar ierocim līdzīgu priekšmetu draudēja viņu nošaut. Pēc informācijas saņemšanas policijas darbinieki devās uz pilsoņa E. dzīvesvietu. Pie durvīm pienāca vīrietis, kurš nevēlējās policijas darbiniekus ielaist dzīvoklī un teica, lai viņi iet prom, pretējā gadījumā viņš sāks šaut uz policijas darbiniekiem un uz visiem, kuri mēģinās atvērt dzīvokļa durvis. Kad policijas darbinieki iekļuva E. dzīvoklī, viņš turpināja izteikt policijas darbiniekiem draudus, pavēršot pret viņiem ierocim līdzīgu priekšmetu.

Lai novērstu esošos draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, policijas darbinieki bija spiesti veikt vairākus mērķtiecīgus šāvienus, kā rezultātā E. no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā. Notikuma vietā tika izņemta nereģistrēta bise un šaujampatronas.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132.panta - par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu, taču šis process ir izbeigts, jo aizdomās turamā persona ir gājusi bojā. Tikmēr IDB uzsāka procesu, lai izvērtētu policijas darbinieka rīcību. Šajā procesā vēl notiek izmeklēšana, taču dienesta pārbaudes rezultāti liecina par labu šim policistam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas