Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Digitālgeitas lietā atkal pārtraukums

Rīgas apgabaltiesa līdz trešdienai, 16.aprīlim, izsludinājusi pārtraukumu tā dēvētās digitālās televīzijas (TV) krimināllietas izskatīšanā, kurā apsūdzētas 20 personas. Tiesa joprojām šo lietu nav sākusi skatīt pēc būtības. Pirmdien tiesas sēdē tiesnese vēlreiz uzklausīja apsūdzēto un viņu advokātu, kā arī prokuroru lūgumus.

Apsūdzētais Jānis Loze un viņa advokāts pirmdien tiesas sēdē joprojām uzturēja lūgumu apturēt vai izbeigt tiesvedību, jo lietā nav cietušās puses. Arī Māra Paudera aizstāvis izteica šādu lūgumu, norādot, ka nav konstatēts nodarītais kaitējums, kā dēļ nav arī nozieguma sastāva. LLūgumus izteica vēl vairāki apsūdzētie, kas tiesai tagad jāizskata.

Prokurors Edvīns Piliksers savukārt izteica tikai vienu lūgumu - lai netiktu mainīta kārtība, kādā tiek uzaicināti liecinieki, jo pretējā gadījumā tas var traucēt lietas izmeklēšanu.

Tiesa līdz 16.aprīlim plāno pieņemt lēmumus par izteiktajiem lūgumiem.

Šo lietu tiesa pēc pārtraukuma kopš 2007.gada 26.novembra sāka izskatīt pagājušajā nedēļā, taču joprojām to pēc būtības nav sākts vērtēt. Lieta ierosināta par valsts amatpersonu rīcību digitālās televīzijas ieviešanā - krimināllieta ierosināta gan par tīšām darbībām valsts amatpersonu rīcībā, gan par valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu, kas izraisīja smagas sekas. Vēlāk krimināllieta ir papildināta ar Krimināllikuma pantiem par krāpšanu lielos apjomos un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielos apjomos vai ja to izdarījusi organizēta grupa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas