Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dimants: Mediju nams pārlikts no vienas kabatas otrā

Kā zināms, Ventspils grupējumu savstarpējo karu rezultātā "Mediju nama" īpašnieks "Latvijas kuģniecība" draudēja pāriet citu personu ietekmē, tāpēc radās nepieciešamība pārkārtot "Mediju nama" juridisko statusu, lai nezaudētu izdevniecību. Arī pārējās pazīmes liecina, ka tagadējie "Mediju nama" īpašnieki Armands Puče, Lilita Seimuškāne un Uldis Dreiblats nav galvenie patiesā labuma guvēji.

"Mediju nama" pārdošana nav caurredzams darījums, taču ir saskatāms, ka patiesais īpašnieks ir cits. Par šo īpašnieku vispirms varam spriest, lasot "Mediju nama" izdoto laikrakstu "Neatkarīgā Rīta Avīze". Ņemot vērā, ka īpašnieku laikraksta slejās parasti nekritizē, jāsecina, ka patiesā labuma guvējs ir Aivars Lembergs. Juridiskie "Mediju nama" īpašnieki ir Ventspils galvas Lemberga uzticības personas. Piemēram, Seimuškāne vada Ventspils Attīstības aģentūru, kas pakļauta Ventspils domei. Pats Lembergs nesen atzinis – sievietes mani nekad nav pievīlušas. Tas atgādina stāstu par Kurzemes Radio, Silvai Bendrātei pārstāvot nevis savas, bet Lemberga intereses. Arī darījuma summa – 85 tūkstoši eiro – liecina, ka "Mediju nams" ir gluži vienkārši pārlikts no vienas kabatas otrā, tas nav biznesa darījums.

Tiesa, nevaru komentēt, vai "Latvijas kuģniecība" tādējādi ir cietusi zaudējumus. Šis gadījums parāda, ka ir nepieciešama tiesību, finanšu un mediju lietpratēju diskusija – kā panākt, lai varam noskaidrot mediju uzņēmumu patiesā labuma guvējus. Mūs interesē, kas ir politisko partiju sponsori, būtu likumskarīgi, ka mēs zinātu, kas ir mediju īpašnieki. Prasība pēc caurskatāmības ir leģitīma. Nepieciešamība atklāt mediju uzņēmumu patiesā labuma guvējus ir precīzi jāparedz likumā. Tādējādi pieaugtu arī pašu mediju prestižs un ticamība. "Mediju nama" lielie zaudējumi jau kopš 1998. gada liecina – slēpjoties ārzonās un aiz citām personām, nav iespējams sekmīgi vadīt mediju uzņēmumu, jo mediju bizness balstās uz uzticēšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas