Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Divās nedēļās par pensiju likuma grozījumiem parakstījušies 65 tūkstoši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Naivums
N
Vai tiešām Tu tici, ka pēc šiem grozījumiem kāds vēl 18 gadus saņem Ls 135 mēnesī? Nepaies ne daži gadi, kad pensiju budžets būs uz grunts un tad visiem noteiks vienādus vecuma pabalstus. Vienalga - vai 10 vai 50 gadi nostrādāti. Jo vēders jau katram tikai viens.
Vislielākais gudrinieks,
V
Vislielākie gudrinieki zināja, kuros gados nodoklīši jāmaksā - tas bija jaukais laiks no 1996. līdz 2000.gadam, kad tika noteikts, cik kuram maksas par nostrādāto padimju laika gadu. Tie, kuri tajā laikā maksāja labus nodokļus, tagad saņem labas pensijas. Tiesa gan, vienu laiku jutos tā kā neērti, jo tos, kuriem tās mazās pensijas pie lieliem stāžiem, sāka atbalstīt ar piemeksām par katru stāža gadu, bet mums, kas bija izkarojuši sev lielās pensijas, šajā jomā nedaudz piemirsa, bet tagad labklājības ministrija stāsta, ka pieliks mums arī tos grašus.
pensijas vecuma vīrietis,
p
Pat ja Jūs ļoti vēlaties dzirdēt politiķu atbildi uz jautājumu KAS VAR DOT GARANTIJAS, KA drīzumā NEPALIELINĀS PENSIONĒŠANĀS vecumu, godīgu atbildi no politiķiem Jūs nesagaidīsiet. Jo godīga atbilde izraisītu vismaz 2 referendumus: 1.Atlaist Saeimu, 2. - Samazināt PENSIONĒŠANĀS vecumu. Bet, ja runājam par tuvāko nākotmi, ir jārēķinās, ka sievietēm PENSIONĒŠANĀS vecumu palielinās līdz 70 gadiem (viņas ilgāk dzīvo), bet vīriešiem - līdz 67 (lai vidējais vīrietis paspēj aiziet pensijā).
Vēl skumjāk,
V
Tu kaut kā jocīgi runā. Kam tad tie bāreņi un bērni bļaus? Kas tad viņos klausīsies? Kam viņi interesē? Staķei? Purnei? Vai tad viņiem ir vēlēšanu tiesības?
Skumji,Kauna nav
S
Ja es tā paskatos, tad gribot negribot jāredz, ka pensijas indeksē katru pusgadu un tās kopš 1995. gada ir vairākas reizes pieaugušas, bet aizbildnībā esošajiem bāreņiem, kuri nekādi nav vainojami savā situācijā un nekādi nevar ieteknēt savu materiālo stāvokli, pabalsts ir palicis Ls 32 mēnesī. Arī bērnu pabalsti šajā laikā ir pieauguši visai niecīgi. Bet tie kaut kā nebļauj.
Skumji,
S
Ne tos kaunini! Labāk paskaties, kādu naudu saņem pilnvarnieki u.c. līdzīgie! Tad nu gan atradi bagātniekus - pensionārus!
Kauna nav,
K
Kā tiem pensionāriem nav kauna bļaut? Apskatieties, kādas ir pensijas invalīdiem, kāda ir uzturnauda bāreņiem?
Vislielākie muļķi,
V
Vislielākie muļķi šajā gadījumā izrādīsies tie, kuri nostrādājuši ilgus gadus un nodokļus maksājuši godīgi - no visas algas. Tie pasr katru nostrādāto gadu saņems vismazāk.
Jauks bizness
J
Vislabākais visā tajā lietā ir tas, ka visjauāk pēc šo grozījumu ieviešanas jutīsies tie, kuri knapi 10 gadus maksājuši nodiokļus no minimālās algas - viņiem "varka" būs vislabākā. !0 gadus samaksā nodokļos pa pārdesmit latiem mēnesī, bet pēc tam 18 gadus saņem Ls 135 mēnesī. Tiešām jauks bizness!
Leiputrija
L
Vai pasaulē kaut kur vēl ir tāda valsts, kur pensiju var saņemt par 10 gadu darba stāžu. Ja pareizi atceros, tad pat krievu laik;ā prasījā sievietēmn 20, bet vīriešiem - 25 gadu stāžu.
10 gadi, = 20 gadi
1
Bet kāpēc viņi par 10 gadu stāžu ir noteikuši tikpat lielu, kā par nostrādātiem 20 gadiem?
Netaisnība
N
Bet kāpēc viņi par 10 gadu stāžu ir noteikuši 135 latu pensiju, bet par 50 gadiem - tikai pusotru reizi vairāk? Tad jau iznāk, ka tas, kurš nostrādājis 50 gadus, par tiem 40 saņem tikpat, cik 10 gadus strādājušais par vienu piecgadi.
Krievu muižnieks
K
Ja grib pāris gados notrallināt visu pensiju budžetu, tad uz priekšu. Vismaz kādu brīdi jautri padzīvcosim.
KPSS
K
Pat komunistiem matemātika palika nepolitiska nozare. Latvijas pensionāri domā, ka var balsot arī par matemātiku.
pirmspensijas sieviete
p
Es ļoti vēlos dzirdēt politiķu atbildi uz jautājumu KAS VAR DOT GARANTIJAS, KA drīzumā NEPALIELINĀS PENSIONĒŠANĀS vecumu,jo nesen jau pielika sievietēm 7 gadus papildus, vīriešiem pielika 2 gadus(pirms tam bija 55g).Manuprāt patiešām ir ļoti riskanti bieži mainīt šo likumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas