Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Divas pārtikas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ta ir
t
atbraucu atvalinajuma no Anglijas, mazgaju traukus un nespeju saprast, kas notiek- tas pats Feiri, bet ... ikdiena jau nepiedomajam, bet atskiriba graujosa, speciali sapirkos mazgajamos lidzeklus un aizsutiju uz majam savejiem, iepakojumi lidzigi, bet saturs ka diena pret nakti. par partiku- kaut ari ieperkos zemo cenu veikala, es nenopirksu bojatu vai vecu partiku, ko nevar teikt par Latvijas veikaliem, kur nez cik reizes parlime deriguma terminus
Sen
S
Bet tas taču jau sen ir zināms un praksē pārbaudīts! Tagad vien oficiāli apstiprinājies!
lielaisjaanis
l
Ka izstraadaajumi atskiras, bija pamaniijusi skolotaaja no daanijas jau pirms gadiem 20. Tagad pilniigi skaidrs ka oliivella Latvijaa sliktaaka kaa Iirijaa. Velas pulveris Ariel, pilniigi noteikti. Tas principaa ir skaidrs bez peetiisanas. Es nopietnas ieriices neriskeetu pirkt Latvijaa.
Dana
D
Ja mēs paši pērkam to importa 3. šķiras pārtiku Maxsimā, Rimi, Iki u. c. ārvalstu investoriem piederošos veikalos , tad nevajag raudāt par draņķīgu pārtiku. Paši vien mēs visu šo procesu jau 20 gadus atbalstām. Vietēji ražotāji klusi bankrotē. Un pienāks diena , kad varēsim nopirkt tikai nezin kur ražotus surogātus. PAR SAVU NAUDU.
lipmstiks
l
Par to jau nu nebūtu jābūt pārsteigtiem. Jau 20 gadus austrumnieki dabū tikai nosaukumu, bet rietumniekiem tiek patiesā prece. Tas pats ir arī ar degvielu. Man var vietējie tirgoņu borēt ko grib, bet pieredze ir pietiekoši liela. Ar Vācijā pirktu benzīnu mana mašīna brauc vismaz 20% tālāk. Pie kam ar daudz lielāku ātrumu.
Lietussargs
L
Kvalitatīvā, tātad dārgāka? Vecīt, ko tu murgo? Neesi bijis nevienā Vacījas, Francijas, UK veikalā un iepircies? kad sanāk būt Vācijā ar savu auto, vienmēr tur iepērku gan kafiju, gan higiēnas preces, jo kvalitāte ir acīmredzot labāka, gan sanāk par kādu 1/3 - 1/4 daļu lētāk.
Sameklee sev sievu
S
Raksta autoram ir reti nesimpaatiska seja...
Alberts
A
Nu vai nava beizot skaidrs kaa ES muus veertee !? Kaa gan citaadi lai vinji muus veerteetu ja prieksh pashu valdiibas mees esam tikai taadi 2. un treshaas shkiras cilveecinji !
d
d
Vai tad jenotu valdību tas interesē... tiem galvenais banku intereses... ne velti visi kampariņi tagad rullē... sprāgoņas... miskaste jūs gaida !!!
mocis
m
Mūsu atbildīgās institūcijas ir nadzīgas uz vietējo ražotāju čakarēšanu,bet izvairīgas un nespējīgas ,kad jāvērtē starptautiskās kompānijas.Tiek piesauktas visas iespējamās ES direktīvas,bet , ja ,tas nepalīdz ,viss tiek novelts uz naudas trūkumu.Kā jau īstā banānu republikā!
es
e
ir ir te ārzemēs labāki veļas pulveri, autiņi, šampūni, bet dārgāk arī nekā Latvijā. Tomēr nekas nav labāks par Latvijas laukos audzētu tomātu, gurķi, bieti, kartupeli. Novērtējiet to, kas Jums Latvijā ir!
A
A
konkrēti par kafijas cenu - mēs maksājam arī valsts uzlikto akcīzes nodokli. ja nemaldos, esam vienīgā valsts ES, kur kafijai tiek piemērots akcīzes nodoklis. Tā kā cena gluži objektīvi nevar būt starp zemākajām ES (neņemos spriest par mūsu kafijas tirgotāju " apetīti")
krabis
k
Nejauši esmu veicis savu "pētījumu" par kafiju - braucot uz dāžādām valstīm, kolēģiem vedu kafiju, kamēr sapratu, ka LV ir viena no visdārgākajām kafijām visā ES (rēķinot vidējo cenu kilogramā, ražotāji - dažādi). Piemēram, Rīgā pieejamā Lavazza - apmēram 3 Ls par 250 g, Romā - vidēji 2-2.50 Euro/ 250 g. un izvēle daudz plašāka. Protams, lielu artavu šajā dārdzībā ieliek mūsu pašu tirgotāji - laiku pa laikam tik paaugstina šīs cenas. Spānijas glauna veikala pārtikas nodaļā vispār neatradu paciņu kafijas, kas pārsniegtu 2 EUR! No tā var secināt tikai to, ka balsojot ar saviem maciņiem ir jābalso par vietējiem ražotājiem, vēlams zemniekiem un to, ko šeit nevar saražot, to jāatved no letākām (un kvalitatīvākām) vietām!
Naivums
N
Bet kam tad pieder lielākā veikalu daļa , kur iepērkas vairums iedzīvotāju ? Ne jau bērziņiem un kalniņiem . Un tie pieteks savu tirgoto produktu kvalitātes pārbaudes ?
>Latvietis Praktiskais
&
Kvalitāti jau var kontrolēt , bet kas finansēs ? Tirgotāji ?Ražotāji ? U,n ja nu tas ir savstarpēji izdevīgs bizness ? Un izrādīsies, ka Latvijā nav iespējams veikt daudzas analīzes un pārbaudes. Bija tāds gadījums ar Baltijas lašiem , kurus analizēja ārzemju laboratorijās. Patērētāju aizsardzības birojs Latvijā ir ,,bezzobains,, .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas