Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Divus Igaunijas un vienu Latvijas pilsoni Igaunijā apsūdz par naudas atmazgāšanu lielos apmēros

Igaunijas prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā par naudas atmazgāšanas mēģinājumu lielos apmēros tiek apsūdzēti divi Igaunijas pilsoņi un viens Latvijas pilsonis.

Prokuratūra apsūdz Igaunijas pilsoņus - 54 gadus veco Reinu un 40 gadu veco Arnoldu - un Latvijas pilsoni 39 gadus veco Konstantīnu par mēģinājumu pērn aprīlī legalizēt nelegāli iegūtus 214 tūkstošus ASV dolāru (96 tūkstošus latu).

Apsūdzībā teikts, ka pērn aprīlī Konstantīns piedāvāja Arnoldam atrast Igaunijā kāda uzņēmuma bankas kontu, caur kuru varētu legalizēt nelikumīgi iegūtu naudu. Arnolds vienojās ar Reinu, ka Reins nodos viņa rīcībā viņam piederoša uzņēmuma kontu.

16.aprīlī līdz šim nenoskaidrots hakeris kopumā vairāk nekā 1,4 miljonus ASV dolāru (690 tūkstošus latu) noguldīja norēķinu kontā kādā no ASV bankām, pēc tam šī nauda nelikumīgos darījumos nonāca dažādos banku kontos visā pasaulē. 214 tūkstoši ASV dolāru nonāca Reina firmas bankas kontā Igaunijā. Pēc tam Reins un Arnolds, izmantojot viltotus dokumentus, nolēma nozagto naudu izmantot darījumos.

ASV banka jau bija brīdinājusi bankas Swedbank filiāli Igaunijā par manipulācijām ar nelikumīgi iegūto naudu un Swedbank šo summu jau ir atdevusi ASV bankai, tādēļ apsūdzēto naudu savā īpašumā neieguva.

Reinu, Arnoldu un Konstantīnu apsūdz par mēģinājuma legalizēt nelegāli iegūtu naudu organizēšanu. Lietu pret viņiem izskatīs Harju apriņķa tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas